Cum ar schimba Metropotam Atrium Domnita (Calea Victoriei, nr. 101)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Pana de curand ii spuneam "gangul ala frumos de la Victoriei vizavi de Teatrul Act". Acum, ii spunem pe numele din legenda, Atrium Domnita, aflat de la unul dintre supravietuitorii din acest spatiu, proprietarul unui magazin cu istorie din zona.

Unde este atrium Domnita si de ce ne-am dus echipamentele de visuri tocmai aici? Pentru ca este un loc frumos din Bucuresti care merita atentia noastra.

Domnita, conform povestilor domnului hippie din Bucuresti, are o fantana proiectata de maestrul Mac Constantinescu si i se mai spune si "fantana anotimpurilor". Am tot cautat prin cotloanele internetului si prin ghidurile de oras o confirmare a acestui lucru, dar nici ca am gasit. Tot hipiotul ne-a povestit ca aici, odinioara, erau multe magazine de antichitati, locsor pentru negoturi si achizitii pretioase. 

Atrium Domnita (Calea Victoriei 101) Atrium Domnita (Calea Victoriei 101)

Desi gazda ne-a prezentat o legenda frumoasa, noi am vazut doar fantana din poveste, in rest, pustiu, domnule: niste magazine falimentate de care se mai agata doar denumirea, niste graf-uri mai vechi, mizerie, intuneric si din partea noastra regrete. 

Atrium-ul are potentialul de a deveni un loc in care sa se ingramadeasca toata faima cea vestita a intregii capitale. Metropotamul si-a imaginat aici un loc de relaxare, o oaza de cultura si de bere. Forma pe rotund, de patio, ne-a trimis cu gandul la o terasa cu scaune albe din fier forjat si mese mici si cochete, nici pe departe ingramadite, puse pe pavajul colorat din atrium. 

Atrium Domnita (Calea Victoriei 101) Atrium Domnita (Calea Victoriei 101)
Atrium Domnita (Calea Victoriei 101) Atrium Domnita (Calea Victoriei 101)

Spatiile comericale goale ar putea deveni zone utile animalelor urbane. In primul rand, aici vrem sa facem un comic book store cu posibilitatea sa luam cartea si sa o rasfoim la masa. Intr-un alt spatiu am vrea o cofetarie unde sa gasim si niste gustari, sandvisuri si alte asemenea. 

La terasa am vrea sa putem sa ne luam o cafea mare si buna sau un ceai aromat din cafeneaua-ceainarie din atrium. Unul dintre spatii il vom proiecta ca loc pentru expozitii si alte manifestatii artistice, galerie in care tinerii artisti sa puna pe pereti fotografiile lor, desene si picturi sau sa proiecteze animatii si alte vizualuri. Un butic cu diverse comori clar trebuie sa existe aici ca sa putem sa cotrobaim prin cufere si sa gasim niste lucruri pe care sa ne dam banii. 

Atrium Domnita (Calea Victoriei 101) Atrium Domnita (Calea Victoriei 101)

Un caricaturist poate sa stea la intrarea in atrium si sa-si ofere serviciile intru amuzament. Si ca sa nu fie cu suparare pentru ceilalti caricaturisti, vom face cu schimbul ca sa ajunga toti, prin rotatie, in locsorul nostru. 

La capitolul decor, nu schimbam pavajul din bucati de gresie colorata, dar am putea sa-i dam luciu si sa-l restauram. Pastram fantana, dar o curatam un pic si ii dam si un joc de apa, e pacat sa zaca asa, cu handicap. De asemenea, acoperim cablurile si burlanele pentru ca nu pica deloc bine in peisaj.

Atrium Domnita (Calea Victoriei 101) Atrium Domnita (Calea Victoriei 101)

Stim ca in jurul atrium-ului sunt blocuri si nu vrem sa dam nastere la discutii si ocazii care sa deranjeze locatarii, asa ca acest loc de poveste va functiona pana la 22:00.

Nu stim care e viitorul acestui loc, cert e ca noi ni-l imaginam ca un spatiu de cultura si de relaxare in care am petrece cateva zile bune din an; bine, asta daca am prinde locuri tot timpul. Tu stii acest loc? Daca da, cum ti-l imaginezi?

2 comentarii

Cum ar schimba Metropotam Atrium Domnita (Calea Victoriei, nr. 101)
Irinuky
#1 -

Da, il stiu.

Exact in fata, in magazinul "maro" era un hippie hippie shake... foarte dragut (asta se intampla cam acum 2 ani...) In cel Bleomarin era un magazin de adidasi... conversi, skateri... Era destul de okey... acum cand vad pozele ma intristez enorm... si sincer imi place mult ideea voastra. Dupa mine ar fi perfect daca s-ar transforma intr-un loc ca cel pe care l-ati descris voi!

Cum ar schimba Metropotam Atrium Domnita (Calea Victoriei, nr. 101)
cerv
#2 -

Si eu il stiu.

Si magazinul Interior era tot acolo, imi pare rau sa aud ca s-a inchis. Oare s-o fi mutat in alta parte?
Ideea voastra e foarte buna, astfel de locuri merita puse in valoare.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera