Cu bicicleta pe la Cota 2000, Drumul de Vara sau Piatra Arsa

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
La fel cum toate drumurile duc in varful muntelui, si varful muntelui te trimite pe multe drumuri. A ajunge la Cota 2000 cu bicicleta nu e asa complicat cum pare. Intr-un acces emotional, cei de la telecabina considera bicicleta un "copil" (si nu-i asa?), punandu-te sa platesti biletul corespunzator. Foarte ok si legal, iti urci copilul in telecabina si la drum.

bicle
   
Faptul ca mergeam la Sinaia mi-a ridicat la inceput niste probleme mari, cam de 200-250 kilograme fiecare: ursii. Imi sunt tare simpatici, dar perspectiva de a ma intalni cu ei pe un drum de munte nu-mi suradea prea tare. Il mai vazusem, dar de pe balconul hotelului, ok, dupa ce cu jumatate de ora inainte eram in padure, nestiind ca e si el, dar asta-i alta poveste. Serios, ce faci daca esti pe bicicleta si iti apare ursul in fata?

In consecinta, prietenul meu tot facea misto ca "uite ursu'", "mor-mor-mor", eu "hai lasa", el "mor-mor". In telecabina din nou "ursu!". Aha, sigur. Dupa ce-am coborat imi arata poza: la 10 dimineata, ursul era fix in mijlocul drumului de la 1400 la Sinaia, inconjurat de masini. :) Mor-mor-mor.

bicle

Mai exact:

urs

Nici un drum nu poate incepe de la 2000 fara o masa la Miorita. Mancarea de acolo ar trebui inclusa in orice ghid gastronomic ... berbecut, pastrama de curcan, niste muraturi geniale, carne tinuta in untura si multe alte bunatati.

bicle

Prima coborare am facut-o pe Drumul de Vara. Daca e de vara, e de vara, iarna e usurel pentru snowboard, vara poate fi rau? Paaaai... foarte abrupt nu e, dar bolovanii pe care iarna nu-i vedeam de zapada se arata acum in toata splendoarea lor. Pe langa bolovani, sunt pet-urile, sarmele si multe alte resturi ale societatii de consum pe munte, pe care-ti inteapa roata de la bicicleta. Desi coborarea nu a fost chiar "de vara" din cauza pietrelor ascutite si din cauza bicicletelor noastre hard tail, zdruncinatoare de oase, experienta e misto si sunt sigura, oricum, ca se poate si (mult) mai rau.

bicle

Din nou la telecabina, gandindu-ne ce sa facem. In Sinaia n-am prea cobori pe la urs, Drumul de vara n-a fost asa amuzant, asa ca ne-am hotarat pana la urma sa coboram de la 2000 la Piatra Arsa, apoi pe drumul forestier care duce inapoi la Sinaia. La telecabina ne-am intalnit cu un grup mare de biciclisti (7), pana la urma dovedindu-se ca avem traseul comun. In cabina nu eram "decat" noua parinti cu noua "copii".

bicle

Drumul e visul oricarui biciclist. Coborare multa, in general nu e foarte abrupt, ba e stancaraie, ba e padure, ba sunt portiuni pe care numai cei foarte experimenti le pot cobori (nu noi...), prapastie in stanga, curbe stranse.

bicle

De la 2000 se urmeaza traseul galben, iar prima e o coborare meseriasa (adica pentru meseriasi), o panta abrupta, plina de bolovani, cioturi si gropi. Pana la Piatra Arsa mai sunt si portiuni unde iti iei "copilul" de-o roata si urcati impreuna, dar nu multe. Cum ziceam, preponderent e coborare.

bicle

De la Piatra Arsa incepi sa zbori. Drumul forestier e lung si frumos, unde, pe de-o parte, nu-ti vine sa pui mana pe frana doar de dragul senzatiei de a cobori in viteza dar, pe de alta parte, mai vrei sa si opresti sa vezi peisajul.

bicle

bicle

Drumul e un fel de "biciclostrada", e plin de biciclisti, asa ca daca faci pana ai de unde imprumuta un petic sau o pompa. :) Sunt si masini, dar foarte putine si, oricum, merg incet si sunt usor de depasit.

bicle

bicle

La un moment dat, drumul se bifurca. Puteti merge spre lacul Bolboci sau puteti cobori in Sinaia, cum am facut noi. Sau le puteti incurca putin, cum s-a mai intampalt, si dupa aia sa trebuiasca sa urcati frumusel cu bicicicleta in spate, ca doar pe drumuri de munte suntem.

bicle

In a doua jumatate a drumului, spre final, se merge prin padure, foarte frumos, dar cu o mica frica in ghidon ca acolo e casa ursului si el nu ne-a invitat la o cafea. Se coboara pe la Cabana Cuibul Dorului, unde intra bine o ciorba, desi nu foarte reusita. Cel putin nu la nivelul mancarii de la Miorita (diferenta de altitudine isi spune cuvantul, Miorita e doar la inaltime, la 2000). :)

Iesi pe sosea la vreo 6 kilometri de Sinaia, o coborare pe astfalt la viteza foarte mare, cu atentie totusi la masini, ca nu mai suntem pe munte sa le fie lor greu si noua mai usor.

bicle

Gara din Sinaia am umplut-o cu biciclete, la fel si trenul, unde nasul a marit suspect de mult ochii cand a vazut ingineriile care faceau sa incapa atatea biciclete intr-un spatiu atat de mic.

All in all, foarte fain, am ajuns acasa rupti de oboseala, cu promisiunea ca ne luam si genunchiere, dar si ca ne intoarcem pe biciclostrada.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera