Contribuie si tu la Monografia Foto a Bucurestiului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
model
Haideti sa facem ceva inedit pentru Bucuresti
, incepea mesajul lui Andrei Birsan de la Asociatia Bucurestiul meu drag, trimis acum o vreme, intru popularizare, inclusiv metropotamului.

Animalul urban are toata admiratia pentru Asociatie si pentru site-ul orasul.ro, pentru expeditiile lor fotografice, pentru felul in care simt si vad orasul, atat cel vechi, melancolic, cat si cel nou, pragmatic, si pentru expozitiile foto pe care le organizeaza. Din acest motiv, ne-am bucurat cand am citit despre un nou proiect, Monografia Foto a Bucurestiului.

 
Asociatia "Bucurestiul meu drag" a inceput lucrul la monografia foto a vietii Bucurestiului, o lucrare care sa reziste vremii, de care sa fim mandri si pe care sa o rasfoim cu placere peste ani. O lucrare etalon, facuta cu profesionalism si daruire.
 
Nu ne va fi usor dar eu cred ca avem puterea sa o facem, sa o lasam mostenire generatiilor viitoare. La 20 de ani de la Revolutie tot in tranzitie suntem, Bucurestiul este intr-o continua schimbare, in bine sper eu.


Cateva luni mai tarziu, cand ne-am facut noi socoteala ca s-a strans deja material, l-am intrebat pe Andrei ce mai face monografia. Si ne-a raspuns ca s-a inceput lucrul la ea, exista un proiect al lucrarii, care a fost impartita in mai multe domenii mari, fiecare cu subdomenii, care la randul lor au fost repartizate fotografilor dupa preferinte.

Am mai intrebat daca monografia care vrea sa imortalizeze Bucurestiul in anul de gratie 2010 va fi tiparita (din motive cat se poate de practice - un album foto color, pe hartie buna si tiparit de calitate, mai ales de dimensiuni monografice, poate atinge costuri de productie ireale), si daca imaginile vor fi asortate cu texte si povesti:

Momentan lucrul este numai sub forma de fotografie, in septembrie vom face un bilant al actiunii si atunci vom stabili si ce texte avem nevoie. Tot in septembrie vom avea si ce arata mai consistent si vom relua, daca trebuie, campania de atragere participanti. [...] O vom publica in principal pe internet dar ne dorim si o varianta tiparita, asta cam peste un an cel mai devreme.


Sunteti invitati cu totii sa participati la aceasta Monografie. Cei care doresc sa participe la realizarea ei ii rog sa-mi trimita un email la andrei [punct] birsan [la] orasul [punct] ro.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera