Comuna '63, forturile si taximetristii de cosmar

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
bucuresti seara

"Va puteti imagina un intreg sat mutat la bloc? In cartierul bucurestean Dristor exista un astfel de bloc, care tine in pantecele sale o intreaga comunitate. Administratorul cladirii este un fel de primar care stapaneste tot blocul cu doua manunchiuri de chei grele cat trusa de scule a unui instalator.

Simbol al perspectivei socialiste privind domiciliul tovarasului cetatean, blocul s-a dezvoltat la maximum in municipiile Republicii Socialiste si a atins apogeul in Bucuresti, unde noi cartiere de cutii de chibrituri au inghitit micul Paris".

Doru Cobuz - Blocul mamut, comuna '63 [citeste tot articolul]


"
Constructia forturilor a inceput la 1884, dupa planurile unui arhitect belgian, Henri Alexis Brialmont si a durat mai mult de douazeci de ani. Forturile erau unite de o cale ferata si de o sosea, care a devenit mai tarziu soseaua de centura. Intre forturi erau pozitionate baterii subterane, in total fortificatiile fiind prevazute cu 240 de piese de artilerie."

Ionut Cioana - Forturi - soseaua de centura [citeste tot articolul]


"Bucharest - "the Paris of the east", "Eastern Europe's best kept secret" says the Lonely Planet guide... Complete tripe. I've never felt so unsafe in a city anywhere in the world. You just got the feeling that there were pickpockets everywhere. The people were miserable and the taxi drivers a nightmare. But first the good part, well as good as a palace built by an evil Communist dictator on the back of cheap labour and plundered gold can be."

Dan - Bucharest, the Paris of the east [citeste tot articolul]Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera