Parcuri: Cismigiul primavara

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vine, vine primavara, se asterne-n toata tara... Poate nu chiar in toata tara, pentru ca pe la munte a mai dat un pic zapada, insa in Cismigiu cu siguranta a venit. Si cum duminica e o zi buna de plimbare, iar ieri vremea a fost frumoasa, am mers la o plimbare in parc.

Multe culori, copaci infloriti, iarba proaspata si verde, tot felul de flori, dar si foarte multa lume. Totul mirosea a proaspat, iar parcul este foarte curat. Sunt destule cosuri de gunoi, din loc in loc sunt pancarte care roaga pastrarea curateniei fara a anunta o eventuala amenda, iar oamenii chiar nu arunca nimic pe jos. Si daca tot vorbim de oameni, parcul era viu. Multa, multa lume iesita la plimbare (chiar daca din cand in cand apareau niste nori negri care te faceau sa te gandesti la ploaie), locurile de joaca erau pline de copii, bancile in mare parte ocupate, iar pe lac multe barci si hidrobiciclete.

Cismigiu Cismigiu Cismigiu Cismigiu
Cismigiu Cismigiu

Ieri in Cismgiu, in zona foisorului, era si Targul Mestesugaresc Romani organizat de Asociatia Mestesugarilor si Comerciantilor Traditionali Rromi. Multe oale, produse handmade sau tesaturi traditionale romani erau expuse pentru vanzare, iar in foisor se pregatea sa cante o trupa de lautari.

Cismigiu Cismigiu

Pe langa flori si verdeata, in Cismigiu puteti admira si paunii tinuti intr-un "tarc" langa zona cunoscuta drept "La Cetate", iar in lacul de la iesirea dinspre str. Stirbei Voda sunt multe rate/gaste salbatice si lebede albe si negre. Nu am fost inca pe lac cu barca, asa ca nu pot spune cu siguranta daca au adus si pestii care de obicei misunau pe sub poduri asteptand sa li se arunce pufuleti.

Cismigiu Cismigiu Cismigiu Cismigiu
Cismigiu Cismigiu

Un alt lucru bun pe care l-au facut cei de la administratia parcului este si faptul ca ai voie sa stai pe iarba (cu conditia sa nu lasi gunoaie) si ai voie sa plimbi caini in parc nu doar in zona special amenajata pentru acestia, insa nu ai voie sa ii lasi sa umble in spatiile verzi (ma gandesc ca e oarecum o alegere logica, pentru ca cei care vor sa stea pe iarba sa nu se trezeasca asezati in vreo surpriza).

Cismigiu Cismigiu

Mi-a parut bine sa vad ca Cismigiul arata excelent si ca oamenii chiar au grija de el, de la cei de la administratie, care planteaza flori si curata parcul, pana la vizitatorii care respecta curatenia si dau dovada de bun simt.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera