China Town Afumati

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Excursia la China Town Afumati a reprezentat o pierdere serioasa de timp, cel putin acum, la cateva zile de la deschiderea oficiala. Cum, o sa ziceti, nu-i ca-n filme? Un cartier chinezesc plin de dughenute colorate, de chinezi zambareti si de mirosuri exotice? Nu-i nici macar ca in viziunea prim ministrului Boc, in care complexul comercial de la Afumati ajungea sa rivalizeze cu cele din Ney York si San Francisco? Nu-i nici macar ca Dragonul Rosu?

Nu-i deocamdata nimic.

China Town Afumati China Town Afumati
China Town Afumati China Town Afumati

Trei mari hale cu spatii comerciale mici, care sunt 9 din 10 goale. Alte hale mai mici, goale si inchise. Produsele pe care le gasesti la rarii comercianti sunt urate, kitsch-oase si de calitatea bine-cunoscuta care a introdus in termeni comerciali notiunea "chinezariilor"; nu stim daca sunt si ieftine, preturile nu sunt afisate la nici un produs.

China Town Afumati China Town Afumati
China Town Afumati China Town Afumati
China Town Afumati China Town Afumati

In China Town Afumati nu exista (inca?) nici un restaurant chinezesc, doar vreo 2-3 puncte de unde poti cumpara o cafea sau un suc si o fast foodarie turceasca. Nu am gasit nici produse alimentare chinezesti, nu va faceti iluzii ca macar pentru asta ar merita un drum.

Desi premierul si-a exprimat la inaugurarea oficiala de acum cateva zile speranta ca acest China Town "va aduce mai aproape farmecul, modelul si miracolul chinezesc", si desi am citit ca se va construi in jurul lui si un cartier cu locuinte traditionale chinezesti, deocamdata nu are nici un farmec si daca supravietuieste va fi un miracol.

Banuim (si speram) ca in cativa ani va ajunge totusi sa arate, daca nu ca un cartier chinezesc, dupa cum gresit il descrie acum numele, macar ca un centru comercial cu chinezarii ceva mai diversificate si... era sa zicem de calitate.

Mai citim ca a venit deja Garda Financiara sa le faca o vizita si a dat deja amenzi si ne-am amuzat sa gasim, la o saptamana de la deschidere, pe usa unui magazin urmatorul anunt:

f

Concluzia noastra: cel mai mare China Town din Europa, sau din sud-estul Europei (sursele au pareri diferite) e deocamdata neterminat, nici macar poarta chinezeasca traditionala de la intrare nu e gata, bate vantul prin el, iar ceea ce e si mai prost, programul de functionare este de luni pana vineri intre 9 si 17.

Nu va recomandam sa va pierdeti vremea cu un drum pana acolo.

China Town Afumati China Town Afumati

Apropo, desi s-a precizat ca "95% dintre unitatile comerciale sunt vandute, iar restul sunt destinate inchirierii", din doi in doi pasi dadeai de numerele de telefon pentru inchierea spatiilor comerciale:

China Town Afumati Mai multe imagini din China Towm Afumati.8 comentarii

China Town Afumati
Li  zhan
#1 -

so stupid!

Romania goverment must know what is this Chinatown.
Boc must know how about this CHINAtown.

I know very good, this is not CHINATOWN. just is
one complex engros! no money come from China.
no invest!!!

now I know Romania goverment so stup.....!!

China Town Afumati
luiza
#2 -

sugestii

daca s-ar aduce si la noi marfa chinezeasca de calitate,ca in alte tari,atunci nu ar mai bate vintul prin standuri! Dar pina atunci sa vinda cind oi cumpara eu!

China Town Afumati
bush
#3 -

china town

go to San Francisco or Los Angeles and get your visa.After 5 year's on US you can talk,or scribe abaout china.P.S.: you once have chinese on your feet!ChinaTown is China Town.

China Town Afumati
ema
#4 -

china town

am fost shi e torul foarte foarte scump nu va recoamd sa va duceti o pierdere de timp pentru cei care nu au asa multi bani!

China Town Afumati
me
#5 -

China Town Afumati

Daca se interesa cineva cu adevarat despre China Town Romania se afla adevarul, dar asa scrie oricine, orice baliverna. Complexul este abia la prima faza de dezvoltare.
In martie 2012 se va construi un amsamblu rezidential cu specific chinezesc. Un China Town nu se construieste peste noapte.
Preturile sunt mici, dar e adevarat ca nu stiu la ce se astepta Ema sa gaseasca. Am intrebat multa lume despre preturile de acolo si pareau multumiti de raportul calitate-pret.

China Town Afumati
Marin D.
#6 -

O plimbare prin China Town

Mie mi-a placut . Marfuri diverse, nu multe , dar preturile sunt mai mici decat prin oras , in magazine sau in piete ...Am sa ma mai duc pe acolo.

China Town Afumati
valy
#7 -

Catre d.na Cristina Petrescu care a scris acest "reportaj"

D.na Cristina Petrescu in primul rand se vede, de la o posta ca faceti reclama Dragonului si as vrea sa va anunt ca o mare parte din timp o petrec acolo (pentru ca acolo lucrez)si tin sa va aduc aminte un lucru esential: in CHINA TOWN sant aceiasi patroni ca si in Dragon.
De aceea nu ati vazut preturi expuse in CHINA TOWN pentru ca nici in Dragon nu le au expuse , iar preturile la produse sant identice cu cele din Dragon la fel si calitatea.
Mai bine ati scrie despre ceva de care aveti cunostinta nu de un loc in care ati petrecut 1 zi ati facut cateva poze si gata ati dat cu parerea ca ala e bun si ala nu e bun .

China Town Afumati
Iulia
#8 -

Buna ziua! pot gasi la dumneavoastra articole precum : bilute, cheite de cercei, ata..si chestii de genul?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera