Cheile Gradistei respira aer occidental

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In Moeciu de Sus, la o aruncatura de bat de resedinta lui Dracula se afla un complex autohton cu aer occidental. La poalele Bucegilor, intre stanci salbatice ce lasa lumini si umbre pe un drum ingust si serpuit, se afla doua hoteluri si sase vile rustice si cochete, ce par trase la indigo. Cu ele, valea se largeste si perdeaua de brazi si mesteceni se da la o parte...

4

Investia apartine lui Ovidiu Garbacea, fost  antrenor al echipei nationale de schi biatlon. Investitorul brasovean a reusit sa faca bani din turism dupa tipar occidental, ajutat putin si de forduri SAPARD. Mai intai silueta primei pensiuni, la dreapte inca una, apoi hotel si incet incat, intr-o zona virgina turistic, a crescut cu avant un complex in care te simti acasa, departe de casa cu tarif de bun simt si panorama superba spre platou.

2
70% din an e plin ochi fie  sezon, fie extrasezon

Un alt pariu castigat: Cheile Gradistei, resturantul ce sta pe un bazin. Pasaportul de celebritate pentru care a ajuns si pe Discovery Channel, i l-a dat cadrul original (rau de munte ce serpuieste printre mese, roata de moara, o incapere construita peste vechea piscina a locatiei) licoarea lui Bachus si specialitatile traditionale ca la mama acasa desi altii il vad ca o "Taverna Sarbului, varianata soft".

9

Magnetul pentru oaspeti: raul de munte iluminat si  populat cu pesti pentru care fiecare zi e o sarbatoare. Ii vezi unduindu-se aparand si disparand sub apa, intr-o joaca perpetuu, dupa rasfat: firimituri de paine si ovatiile musteriilor .

115

Prin mijlocul restaurantului curge un rau de munte a carui apa curgatoare pune in miscare o mica moara de lana

Meniul generos ca si portiile: gustari traditionale, 12-15 lei ( va recomandam bulz de moeciu ), ciorba 60 lei, sarmale, afumatura taraneasca (18 Ron), ciolan afumat cu fasole boabe ( 27) tochitura de porc cu mamaliguta si ou (20 ron). Specialitatea casei se recomanda: Pomana porcului - 15 ron, pastrama de oaie ( 19 ron ) papanasi sau placinte cu mere si branza (7 ron).  Tin eticheta casei si bogata selectie de vinuri de la Sec de Murfatalar ( 28 ron ) la Chardonnay ( 45 ron)
105

117

118

Cheile Gradistei mai au partie de schi (3 km lungime), in partea vestica a complexului, terenuri la preturi bune se invart intre 10-25 EUR/m2 si, pe soseaua ce leaga Moeciul de Jos de Moeciul de Sus, rezervatia "La Chisatoare".

24

Ruta, picatura cu picatura: Predeal (DN1 pana la intrarea Predeal spre Brasov); spre stanga, directia Paraul Rece - Rijnov unde vom apuca la stanga drumul catre Cimpulung prin culoarul Rucar-Bran. In localitatea Moeciu de Jos, ( 7 kilometri de Bran), pe bratul stang se intra pe drumul spre Moeciu de Sus si cheile Gradistei.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera