Cea mai inalta cladire din Romania, Sky Tower, in cifre

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cea mai inalta cladire din Romania se afla tot in Bucuresti si va fi terminata la sfarsitul acestui an. Pana acum, cea mai inalta cladire din Romania era Tower Center, cu 120 de metri, insa, incepand cu 2013, Sky Tower  o va devansa, masurand 137 de metri.

Un scurt istoric al celor mai inalte cladiri din Bucuresti arata asa: Turnul Coltei (50m, demolat in 1888), apoi Foisorul de Foc - 42m (construit in 1890-'91), apoi Palatul telefoanelor in anii '30 cu ai sai 52,5m in stil art deco, in anii '50 cea mai inalta cladire din Bucuresti a devenit Casa Scanteii, apoi Casa Presei Libere (104m pana in varful antenei), in prezent Tower Center cu 120 m, iar intr-un viitor foarte apropiat Sky Tower - 137 m.

sky tower

Cea mai inalta cladire din Romania se afla pe bulevardul Barbu Vacarescu, este detinuta compania Raiffeisen Property International si are 37 de etaje si iti poti face o impresie despre cat de inalta este cladirea daca iti imaginezi 3 2 Intercontinentaluri puse unul peste altul.

Pentru construire au fost necesari 50.000 de metri cubi de beton, care reprezinta cantitatea folosita pentru construirea a 400 de case medii. Au mai fost utilizate 8.300 de tone de otel, iar, daca ar fi puse cap la cap, barele de metal s-ar intinde pe o lungime de 4.453 de kilometri, adica cat intreaga lungime a granitelor Romaniei, plus inca 1300 de km de bare.

Pentru interior au fost folositi 2.000 de kilometri de cabluri, 12.000 de corpuri de iluminat si peste 10.000 de elemente de siguranta. De asemenea, cladirea a fost dotata cu zece lifturi pentru persoane si doua ascensoare utilitare.

Geamurilor folosite pentru tapetarea exteriorului ocupa o suprafata de 17.250 de metri patrati, iar Sky Tower va fi singura cladire din Romania cu lumina naturala in toate spatiile pentru birouri.

Pe langa cele 37 de etaje, Sky Tower mai are si cinci nivele subterane, ceea ce face ca aceasta sa aiba un subsol ce ajunge la o adancime de 60 de metri, ceea ce reprezinta 40% din inaltimea cladirii de la suprafata. Daca tot suntem in subteranul cladirii, aceasta are o parcare subterana de 12.000 de metri patrati si 518 locuri de parcare. Cladirea este si una dintre cele mai sigure in caz de cutremur, fiind proiectata sa reziste unui cutremur cu o magnitudine de peste 9 grade.

Durata medie de constructie a unui etaj a fost de 5 zile. Va exista si un mall in imediata apropiere a cladirii, Promenada Shopping Mall, cu 120 de magazine, acesta va fi inaugurat in 2013.

sursa foto

Sky Tower


Sky Tower - cea mai inalta cladire din Romania

6 comentarii

Cea mai inalta cladire din Romania, Sky Tower, in cifre
gigilica
#1 -

Comentariu nou

o constructie monstruoasa

Cea mai inalta cladire din Romania, Sky Tower, in cifre
Ionel
#2 -

Comentariu nou

Ar fi fost mult mai super daca cladirea ar fi fost construita pentru a oferi tot felul de apartamente, asa in schimb mi se pare destul de neinspirata ideea sa fiu sincer.

Cea mai inalta cladire din Romania, Sky Tower, in cifre
un oarecare
#3 -

Comentariu nou

in bucuresti sunt o multime de cladiri de birouri care stau goale... chiar nu mai era nevoie de inca una care sa nu fie folosita... bani aruncati degeaba, la fel ca si pe alte cladiri cum e biserica mantuirii neamului...in schimb ar putea construi o fabrica, se puteau cumpara echipamentele necesare ca noi, romanii sa exploatam rosia montana, si astfel ar castiga si ei, si statul si romanii prin cerarea de locuri de munca sau se putea face un spital, un adapost pentru oamenii strazii, copii orfani, batrani care au fost dati afara din case sau chiar si cainii vagabonzi si astfel ajutand comunitatea... nu inteleg cum suntem in criza, scad numarul de locuri de munca si salariile si totusi se gasesc bani care sa fie aruncati nefolositor.. inteleg ca a creiat cateva locuri de munca dar asta doar pe o perioada de 20 de luni..

Cea mai inalta cladire din Romania, Sky Tower, in cifre
Stefan
#4 -

??

"3 Intercontinentaluri puse unul peste altul." Intercontinentalul are 77 de metri iar Sky Tower va avea 137 de metri... cineva nu a trecut la matematica :).

Cea mai inalta cladire din Romania, Sky Tower, in cifre
atlas
#5 -

arata bine

si fiind o cladire raiffeisen probabil va avea si chiriasi

Cea mai inalta cladire din Romania, Sky Tower, in cifre
Sorin
#6 -

@un oarecare

Cel putin cat timp s-a construit cladirea a dat locuri de munca in constructia de imobiliare. In al doilea rand, nu faci diferenta intre capital public si cel privat. Cladirea e construita din bani privati si este exploatata in mod privat. Spitale, azile, exploatarea de la Rosia Montana se pot face din bani publici ca efectul asupra economiei sa fie cel dorit de tine

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera