Ce nu ne place la Bucuresti: Chestiile care ies din asfalt

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In Bucuresti strazile nu sunt pline doar de gropi, canale fara capace sau alte gauri in asfalt, ci si de lucruri care au cu totul alta traiectorie, si anume in sus. Insa nu pana la un nivel vizibil, ci pana la o inaltime parsiva, care le face practic invizibile unei priviri neatente. Singurele care le identifica sunt bietele noastre picioare - prin impiedicare, bineinteles.

De aici si expresia "unde nu-i cap, vai de picioare". Vai de picioarele bucurestenilor, nu pentru ca le-ar lipsi capul de pe umeri, ci pentru ca obiectele care ies din asfalt sunt atat de numeroase si diverse incat e aproape imposibil sa le eviti pe toate intr-o zi de cutreierat orasul.

Ce sunt ele? Nimeni nu stie cu adevarat, dar, ceea ce e si mai dezamagitor, de cele mai multe ori nimanui nu-i pasa de ele. Poate fi vorba de tevi, care dintr-un motiv sau altul au inceput sa scoata capul la lumina, resturi de la foste buticuri demolate sau de la panouri publicitare daramate, T-uri, majoritatea ilegale, folosite de diversi pentru a-si marca locul de parcare, stalpi sau resturi de stalpi care sa impiedice masinile sa urce pe trotuar etc. etc.

In adaposturile din statiile RATB exista nenumarate fiare care ies din asfalt (e adevarat, in mod normal ele folosesc la sustinerea peretilor din sticla din spatele adaposturilor, dar din moment ce sticla a disparut si nu a mai fost inlocuita, nu vedem rostul acelor metale). Alteori sunt doar niste cabluri taiate in care iti poti impletici picioarele - macar in cazul asta scade pericolul de ranire prin zgariere, dar riscul de cazatura ramane constant.

Pentru cea mai mare parte a acestor "vestigii" sunt raspunzatori bravii muncitori romani care au pus umarul la demolarea unor foste constructii, dar au uitat sa curete cum trebuie locul. De altele sunt vinovati locuitorii ingeniosi care se gandesc sa puna obstacole in calea altor soferi sau a cainilor sau poate a vreunui vecin cu care au ceva de impartit. Problema e ca ne vom rupe cu totii picioarele in aceste obstacole, indiferent daca sunt puse acolo intentionat sau din neglijenta.1 comentariu

Ce nu ne place la Bucuresti: Chestiile care ies din asfalt
combatantul
#1 -

Comentariu nou

Str. Sebastian: doua cabluri imense ce ies din asfalt, fix in mixlocul trotuarului; doi stalpi - de o parte si de alta a trotuarului cu spatiu pentru o singura pers intre ei. Intersectia Calea Rahovei cu Sebastian: un cos de gunoi bagat pe jumate in asflat, in mijlocul trotuarului.
Bonus - Calea Ferentari: un tablou de curent pentru interior pus pe un stalp, racordat la curent electric.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera