Ce nu ne place la Bucuresti: Borduriada lui Oprescu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Va mai amintiti de Videanu si a lui "borduriada"? Da, afacerea aia cu borduri "importate" si din nu-stiu-ce ce material minune, care a ingrosat buzunarele familiei Videanu cu 4 milioane de euro, dar care i-a adus lui Adriean si un dosar la DNA greu cat o bordura. Nu se mai stie nimic de acel dosar, normal, dar cert este ca Videanu este acum ministrul la Economie. Frumos, ce sa mai. Bine macar ca am scapat de schimbatul bordurilor, de picamere, praf si toate cele, nu? Ei bine, nu!

Doctorul primar Sorin Oprescu s-a imbolnavit de boala lui Videanu si vrea sa se apuce si el de schimbatul bordurilor schimbate de Videanu. Un proiect pentru care doctorul o sa arunce pe strazi capitalei 200.000 de euro doar pentru studiul pentru de fezabilitate. Si asta in vreme de criza. Dar la ce sa te astepti de la primarul care viseaza autostrazi suspendate, care a promis vrute si nevrute in campania electorala si care nu a facut absolut nimic.   


Bordura

Motivul pentru noua tortura cu borduri a orasului si a bucurestenilor: edilul vrea sa schimbe betonul si astfaltul cu piatra naturala pentru a crea o armonie cu fatadele imobilelor istorice. Zona care se va "bucura"  de "opre-borduriada" cuprinde urmatoarele bulevardele: Regina Elisabeta, Carol I, Magheru, Calea Victoriei si Piata Kogalniceanu, asa ca cetatenii din aceste zone pot sa-si ia adio de la diminetile linistite.

Ce ni se pare noua absurd este ca "fatadele imobilelor istorice" din aceste zone sunt varza si stau sa pice sau chiar pica trecatorilor in cap, pentru ca nimeni nu si-a dat interesul pentru a le restaura. Deci, bordurile din piatra naturala nu vor crea o armonie decat cu tencuiala cazuta de pe fatadele istorice pe strada. Daca tot vorbim de imobile istorice, nu putem sa nu ne gandim si la Centrul Vechi. Poate ca Oprescu ar trebui sa-si ia bordurile si sa astupe cu ele santurile de acolo. E doar o sugestie, poate una buna.

Cate borduri credeti ca sunt necesare pentru bulevardele mai sus mentionate? Un elev de clasa a opta ar putea spune cu usurinta si fara teama de a incasa un patru ca in nici un caz cateva mii, ci poate cateva sute de mii, chiar milioane. Dar Oprescu calmeaza spiritele si ne spune ca: "Fata de milioanele de borduri folosite in patru ani inaintea mea, acum sunt doar cateva mii."  Aici nu pot decat sa citez versurile lui Uzzi din ultimul clip Mafia: "Metafora, peste capul tau ai dat".

Ne enerveaza la culme aceasta noua "borduriada", pentru ca nu este necesara, pentru ca se arunca din nou cu bani aiurea, pentru ca e inca o gaselnita (pe langa actiunile pentru Cartea Recordurilor) prin care Oprescu face cu totul altceva decat ceea ce a promis in campanie. In loc sa redea Bucurestiul bucurestenilor, reda bucurestenilor bordurile.
3 comentarii

Ce nu ne place la Bucuresti: Borduriada lui Oprescu
Sato
#1 -

Borduri

Sorry, but this post is bullshit. Sigur ca centrul unui oras trebuie pavat modern si atragator. Preferati trotuarele actuale, demne de lumea a treia, care se topesc vara si peste care troneaza masini prefuite? Ideea confrom carei nu trebuie investit in nici un element de design pentru ca fatadele (care sint in proprietate privata) nu sint restaurate este absurda -- o reteta pentru inactiune permanenta pe toate planurile. E trist ca Metropotam preia cinismul obtuz al presei, care vede un scandal in orice cheltuire a banului public. Dupa logica asta, de ce sa avem muzee ori galerii de arta cind unele strazi nu au canalizare? De ce sa avem tomograf in spitale cind multi romani nu se spala pe dinti? Etc.

Ce nu ne place la Bucuresti: Borduriada lui Oprescu
g
#2 -

Comentariu nou

lame ptr metropotam...fff lame..sunt de acord cu ce a scris Sato...
voi ar trebui sa impulsionati lumea sa faca ceva, nu sa traiasca in lene, si mizerie....
pacat..ati dat cu bata-n balta..

Ce nu ne place la Bucuresti: Borduriada lui Oprescu
maria
#3 -

Comentariu nou

nu sariti, fratilor, asa sa lapidati omu' cu bordurile... n-am auzit nicaieri sa afirme ca fatadele nu trebuie refacute sau nu trebuie investit in muzee... insa nu investesti o data la doi trei ani in exact aceleasi lucruri (cazul bordurilor noi care se vor inlocui cu unele si mai noi) cand mai sunt multe de rezolvat. fiecare primar nou repeta exact aceleasi lucruri pe care le-a facut predecesorul sau... sa nu fie oare o problema de sistem?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera