Ce ne enerveaza la Bucuresti: transformarea spatiilor verzi in locuri de parcare

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
E adevarat, in Bucuresti (dar nu numai) s-a creat o adevarata isterie in ceea ce priveste locurile de parcare. Oamenii se bat pe ele si la propriu si la figurat, pentru ca numarul de masini detinute de bucuresteni creste in fiecare zi, insa nu si spatiile in care pot fi depozitate. E clar ca Bucurestiul nu a fost gandit pentru un numar atat de mare de masini, asa cum au fost gandite orasele mari americane in care mai intai au fost facute strazile si abia dupa aceea au aparut oamenii si casele.

Deci, avem un oras care nu au fost proiectat de la bun inceput pentru un trafic atat de intens, ce facem cu el? Pai, folosim metoda romaneasca: "da-i, da-i mai tare, ca pan' la urma intra", de aici puhoiul de masini care se claxoneaza frenetic si disperat unele pe altele ca sa se inghesuie mai bine pe stradutele cu fals prefix de bulevard pana raman blocate. Asta cand sunt in miscare. Cand trebuie parcate... se scot pistoalele cu aer comprimat, ciocanele, cheile franceze si batele de baseball, asta pentru ca si cand vine vorba de teritoriile de parcare "romanul a fost aici primul" si toti/noi suntem romani (stiti melodia).

Titan

Dupa ce au stat si au meditat la o alta vorba romaneasca "las' ca merge si asa", primariile au decis sa inceapa sa rada din spatiul verde, ca si asa avem destul, si sa mai toarne niste betoane ca sa aiba unde sa-si parcheze cetatenii masinile. Lucru care ne enerveaza la maxim. Nu ma intelegeti gresit, nu spun ca nu ar trebui facute parcari, ele sunt necesare, dar as vrea sa fie facute civilizat, nu doar de ochii lumii, nu in batjocura si in nici un caz nu reducand spatiul verde, ca si asa inhalam destule noxe.

Se pot face parcari supraetajate sau subterane, normal ca sunt mai scumpe si ca romanii vor stramba din nas, gandindu-se ca asa ceva nu e posibil, dar asta se intampla pentru ca asa au fost educati, cu "merge si asa". Totusi, in alte orase europene se poate, de ce nu si la noi.

In Drumul Taberei spatiile verzi din jurul blocurilor aproape ca s-au injumatatit din cauza noilor locuri de parcare. La fel si in Militari, iar acest lucru nu se intampla doar in sectorul 6. Si ce e si mai rau e ca asta nu rezolva deloc problema locurilor de parcare sau a traficului.

Ne enerveaza pentru ca aceasta solutie, cat se poate de proasta, este inca o metoda prin care autoritatile mutileaza orasul si pentru ca, daca se continua in ritmul asta, Bucurestiul va ajunge sa arate ca parcarea unui supermarket - beton cat vezi cu ochii si copaci de plastic.

Voi ati lasa/sunteti de acord ca spatiile verzi din jurul blocurilor in care stati sa fie transformate in locuri de parcare?3 comentarii

Ce ne enerveaza la Bucuresti: transformarea spatiilor verzi in locuri de parcare
IoanaS
#1 -

Comentariu nou

spatiul verde din fata blocului se transforma in groapa o data la 2 luni deja...

Ce ne enerveaza la Bucuresti: transformarea spatiilor verzi in locuri de parcare
marius
#2 -

bucuresti

frate nu stiu dar cred ca o sa plec din bucuresti intr-una din zilele astea si dus raman. pana si elevi de licee spun ca traficul e ingrozitor care ar trebui sa fie mai relaxati si ii inteleg

Ce ne enerveaza la Bucuresti: transformarea spatiilor verzi in locuri de parcare
Ioana
#3 -

faza a doua a ciclului

Si parcarile se transforma in cladiri de birouri sau in vilute bine pitite printre blocuri.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera