Ce ne enerveaza la Bucuresti: lipsa indicatoarelor turistice

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Bucurestiul nu inseamna doar Casa Poporului, pe care o vezi si din avion si din aproape orice punct al Bucurestiului si care, deci, nu mai are nevoie de nici un fel de indicator turistic. Bucurestiul este plin de obiective turistice, dar din pacate acestea nu sunt marcate in nici un fel, nici in romana, nici in vreo alta limba.

De asta sunt si atat de multi turisti dezorientati care bantuie Bucurestiul cu o harta in mana din care nu inteleg nimic pentru ca pe strada nu exista nici un fel de indicatoare care sa le spuna intr-o limba de circulatie europeana ca "Biserica  Kretzulescu este un monument care sintetizeaza prin arhitectura sa arta epocii lui Brancoveanu. A fost construita intre 1720-1722, prin eforturile cancelarului Iordache Kretzulescu si ale sotiei sale, Safta (una din ficele lui Constantin Brancoveanu). Picturile zidurilor interioare au fost realizare (1859-1860) de catre Gheorghe Tattarescu - un binecunoscut pictor roman."

Asa ca turistii pur si simplu stau in fata bisericii se uita la ea si opresc trecatori pe strada intrebandu-i: "Excuse me, do you speak English? What does this building represent?", iar raspunsurile sunt de cele mai multe ori "I dunno...", asta pentru ca nu exista indicatoare nici macar in limba romana si pentru ca majoritatea bucurestenilor sunt prea agasati de faptul ca traiesc in acest oras cu toate defectele lui ca sa-si mai aminteasca ca el are si calitati sau monumente. Daca am face un chestionar pe strada, probabil ca mai mult de jumatate dintre oameni n-ar putea sa numeasca cinci locuri sau cladiri demne de vizitat, a caror istorie s-o si cunoasca, fie si aproximativ.

Daca va vine sa credeti, Bucurestiul nu are nici un fel de centru de informare turistica. Pai, normal, o sa spuneti, nu are nici macar centru (Centru Vechi). A existat o initiativa, de care nu s-a mai auzit nimic.Cate centre de informare turistica sunt in toata tara? Cica 39, iar pe siteul Ministerului Turismului veti gasi chiar mai putine.  

Exista si in prezent o initiativa de instalare a 3.750 de indicatoare turistice in toata tara, insa la un pret care pare cel putin un pic cam umflat: 500.000 de euro. Faceti voi calculul si vedeti cam care iese pretul unul singur indicator... Cam mult.

Totusi situatia din Bucuresti nu este doar din vina Ministerului Turismului, cat mai ales a Primariei Generale. Daca renovarea Centrului istoric dureaza de atata timp si toate semnele arata ca va fi o mare bataie de joc, la ce putem sa ne mai asteptam? Sa speram ca ghidurile de calatorie pe care turistii straini si le cumpara ca sa razbata prin orasul nostru sunt minutioase si bine informate, altfel oamenii vor pleca de aici si confuzi, si cu banii luati. There's not much choice in the land of choice, eh?4 comentarii

Ce ne enerveaza la Bucuresti: lipsa indicatoarelor turistice
Fen
#1 -

Comentariu nou

Cat am stat in Cluj la hostel am cunoscut vreo 20 de turisti din germania, anglia si america. Tuturor li s-a spus sa evite Bucurestiul, lucru pe care l-am recomandat si eu.
Unii care chiar se interesasera spuneau ca in ghidurile turistice Bucurestiul e poreclit raiul cainilor vagabonzi=).

Ce ne enerveaza la Bucuresti: lipsa indicatoarelor turistice
silvia
#2 -

Comentariu nou

este jale!!! abia acum au pus o cosmelie de informare in gara de nord... cum naiba sa n-ai, pana acum, un centru pentru turisti in gara de nord? de fapt, cum sa n-ai centru de informare turistica in ditai capitala? este de-a dreptul pur si simplu. in sibiu e, apropo, si e chiar foarte util.

Ce ne enerveaza la Bucuresti: lipsa indicatoarelor turistice
vlad
#3 -

Comentariu nou

Punctul din Gara de Nord aparut de curand este o initiativa complet personala a unor baieti care n-au mai suportat nesimtirea autoritatilor dar fara nici un sprijin desigur ca nu va mai rezista mult.
Atat Videanu cat si Oprescu au mintit cu nerusinare ca vor rezolva "imediat " aceasta chestiune complet penibila pt o capitala europeana.
Mai mult decat atat , de curand vezi doamne s-ar fi aprobat si infiintarea autobuzului turistic in Bucuresti!Mare inginerie !
Totul a ramas numai vorbe,vorbe,vorbe !
Si in acest timp o multime de puturosi directori bugetari incaseaza lefuri grase fara sa se achite de sarcinile care le revin in domeniul turistic.

Ce ne enerveaza la Bucuresti: lipsa indicatoarelor turistice
blind
#4 -

traim in Romania...sa ne mai miram !?

in Bruxelles astfel de indicatoare gasesti la tot pasul si sunt foarte utile;
btw e o placere sa "bati" strazile Bruxelles.ului la pas

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera