Ce ne enerveaza la Bucuresti: inundatiile dupa cea mai mica ploaie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cu totii am invatat la orele de geografie din gimnaziu ca Romania are o clima temperat-continentala si ca, printre altele, ne putem astepta la precipitatii sub forma de ploaie primavara si toamna, la ninsoare iarna si la temperaturi ridicate vara. Repetam aceasta tautologie pentru ca Administratia Capitalei si toti cei care ar trebui sa fereasca orasul de diluvii - cel putin de cele previzibile si deloc inevitabile, asa cum sunt cantitatile rezonabile de ploaie care cad ocazional peste Bucuresti - se comporta de parca Bucurestiul ar fi pe undeva prin Desertul Atacama si ar fi complet in afara pericolul de a fi stropit de ploi altfel decat o data la cateva zeci de ani.

Daca incercati sa cautati pe site-ul Apanova cuvantul "inundatie", de pilda, nu veti gasi decat un rezultat de prin 2006, iar pe site-ul PMB (oare cine face site-urile astea imposibile?) singura referire la acest cuvant se face intr-un vechi apel al lui Videanu catre bucuresteni de-a se solidariza cu sinistratii inundatiilor din vestul tarii. Dar poate ca inainte de toate s-ar putea solidariza primaria cu sinistratii de sub nasul propriu, din vestul, estul, sudul sau nordul Bucurestiului, care raman fara case sau care nu mai pot ajunge acasa din cauza strazilor desfundate de fiecare data cand ploua.

Inundatie

Desi cantitatile de ploaie care cad in Bucuresti sunt departe de-a fi impresionante sau problematice, ca doar Bucurestiul nu e Londra, insa la fiecare ploaie risca sa devina Venezia sau, mai bine spus, un oras inundat. Mereu acelasi scenariu prost: ploaia ne ia prin surprindere, statiile de metrou se inunda, strazile se umplu de apa, blocaje, accidente, nervi, casele oamenilor care n-au norocul sa stea pe o strada asfaltata se umplu de apa, canalele dau pe dinafara, reportaje cu oameni plangand dupa casele pierdute la care au muncit toata viata etc, etc. Cu toata poezia lui Bacovia, cand ploua in Bucuresti poti sa juri ca esti cu cel putin un secol in urma, sunt zone intregi prin care trebuie sa treci cu galosi sau cu cizme de cauciuc, iar uneori nici cu masina nu se prea poate.

Acum doua zile a plouat din nou. Si pentru foarte multi oameni ploaia n-a fost un prilej de panseuri sau contemplatii romantice, pentru ca s-au trezit, ca atatia altii inaintea lor, cu apa in casa. Stiti, in Botswana s-a dat numele monedei nationale in cinstea ploii. Poate ar trebui sa folosim si noi acelasi cuvant pentru ploaie. Sau pentru munca depusa de edili ca sa ne fereasca de efectele ei.3 comentarii

Ce ne enerveaza la Bucuresti: inundatiile dupa cea mai mica ploaie
alina
#1 -

Comentariu nou

inundatiile nu sunt numai in bucuresti. peste tot prin tara. toata lumea le observa de sus si nu face nimic. ar mai trebui schimbate si conductele de canalizare cand si cand. dar, ce? de unde bani? asta or sa zica toti

Ce ne enerveaza la Bucuresti: inundatiile dupa cea mai mica ploaie
Gaby
#2 -

Comentariu nou

In primul rand cineva ar trebui sa le intruiasca pe doamnele si domnii de la REBU (or whoever cleans the joint) sa nu mai arunce gunoiul in canalizare...ci sa il stranga in saci. De n-spe ori am vazut cum matura gunoiul spre canal. Cum sa nu se infunde toate conductele cand ele sunt pline cu ce arunca scumpii locuitori ai Bucurestiului pe jos?

Ce ne enerveaza la Bucuresti: inundatiile dupa cea mai mica ploaie
Sabina
#3 -

Ne mai enerveaza cand ploua...

... si masinile cu soferi nesimtiti, care accelereaza brusc inaintea unei balti si stropesc de sus pana jos fraierii de pe trotuar care au tupeul (!!!) sa circule fara masina prin ploaie... Cu aceasta ocazie tin sa multumesc soferitei [blonde] din masina galbena decapotabila (dar acoperita) care rula pe Barbu Vacarescu in jurul orei 08:30. Datorita ei stau cu hainele ude pe mine toata ziua.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera