Ce ne enerveaza la Bucuresti: gheretele puse-n drum

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

E clar ca doar in Bucuresti poti sa dai peste asa ceva: gherete de ziare amplasate fix in fata trecerii de pietoni sau pe mijlocul pistelor de biciclete. Oare cine aproba astfel de anomalii? O intrebare retorica, bineinteles, pentru ca la noi nimeni nu este de vina sau se arata cu degetul de la om la om, pana pierdem sirul si oricum nu se rezolva nimic.

In orice caz, putem sa ne indignam un pic si sa facem haz de necaz.

Exemplul din pozele de mai jos este de pe bd-ul Regina Elisabeta, adica in plin centrul capitalei. Ghereta de ziare ii invita pe pietonii care traverseaza strada sa intre inauntru sau, mai bine zis, ii forteaza de-a dreptul. Daca vrei sa o eviti poti sa dai oricand nas in nas cu un biciclist, pentru ca nu exista alt loc prin care sa o poti ocoli decat pe pista de biciclete.   

De ce era nevoie de o ghereta de ziare tocmai in acest loc? E o intrebare de Zona crepusculara si probabil ca raspunsul tot acolo il vom putea gasi. Dar daca stai sa te gandesti un pic totul are sens, pentru ca ne aflam in sectorul lui Vanghelie, deci logica intra intr-un regim special.

Ghereta Ghereta
Ghereta

Totusi, o explicatie ar fi ca ghereta a fost amplasata aici ca o miscare de marketing: vor-nu vor, pietonii vor intra in contact, intr-un fel sau altul, cu ghereta, deci oricum nu-i va lasa indiferenti. Sau poate ca asteapta si ea sa traverseze strada...

Dupa masinile parcate pe trecerile de pietoni, iata deci gheretele de ziare pe treceri de pietoni. Iar pietonii tac si se strecoara, ca si daca ar spune ceva cuiva, tot degeaba ar fi.

Ghereta

Un alt minunat exemplu gasiti la Universitate, dar nu numai (suntem siguri ca nu este o exceptie), unde gheretele de ziare sunt trantite pe pistele pe unde ar trebui sa treaca biciclistii. Informarea cetatenilor are prioritate, nu? Superb! Poate Oprescu se gandeste ca pe viitor sa faca si niste trotuare suspendate (sau macar niste piste) si peste aceste gherete de ziare asezate fix in mijlocul potecii. 3 comentarii

Ce ne enerveaza la Bucuresti: gheretele puse-n drum
G.
#1 -

Comentariu nou

ah! cineva care scrie aici ce gandesc eu! Eu chiar era sa ma lovesc de magnifica ghereta.

Ce ne enerveaza la Bucuresti: gheretele puse-n drum
andu
#2 -

daaa....

daca ar fi dupa legislatie, 1 metru de trotuar ar fi liber obligat-fortat (asta pe langa pistele de biciclete dupa care am plans indelung)

Ce ne enerveaza la Bucuresti: gheretele puse-n drum
icee
#3 -

Comentariu nou

ca un curb bai nene! ca un cur! asa m-am saturat de lucruri gandite si facute prost si idiot....

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera