Ce ne enerveaza la Bucuresti: Dambovita

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

E murdara, verzuie, pute si curge. Ce sa iti placa la Dambovita, caci despre ea este vorba? Nu e un rau asa cum este Sena sau Tamisa, pe care sa se plimbe vaporase-restaurant pline de turisti. Este doar un canal in care se scurg tot felul de chestii nasty si doar gandul de a manca o saorma pe langa Dambovita ma face sa mentaly throw up.

In campania electorala pentru primarie, unii candidati chiar aveau fantezii dubioase in legatura cu transformarea Damboviteti intr-o apa navigabila. Existau chiar barcute cu care puteai face o plimbare, insa nu tin minte daca imparteau si carlige pentru nas sau vreo alifie chinezeasca pe care sa o tii sub nas in timpul "croazierei".

Pe Dambovita in jos Pe Dambovita in jos
Pe Dambovita in jos

Putem sa vedem adevaratul content al Dambovitei atunci cand "seaca": o mazga neagra a carei origine o banuim, insa nu vrem sa stim cu siguranta ce este, o specie de alge mutante care prospera in acest mediu, multe gunoaie si alte vietati care in contact cu omul ii pot pune sanatatea in pericol.

Iar in aceste perioade "mireasma" de Dambovita o poti simti din Crangasi si pana in Centrul Vechi.

Culmea este ca, desi toate porcariile din Dambovita sunt la vedere si evidente pentru tot cetateanul, mai exista si oameni care pescuiesc aici si isi si devoreaza prada. Un lucru deloc sanatos, avand in vedere pentru cate specii de viermi inelat si lati Dambovita reprezinta un adevarat Rai.

Pe Dambovita in jos

In orice caz, nu spunem ca am vrea ca maine Oprescu sa arunce cateva tone de ciment in Dambovita si sa o transforme in autostrada sau sa o sece si sa o transforme in metrou, desi... Am vrea doar ca cineva sa se ocupe cu adevarat de ea, pentru ca potential are din plin.

Este totusi o apa care curge fix prin centrul capitalei, cineva ar trebui sa aiba mai multa grija ce se varsa in ea si in ce cantitati altfel la un moment dat o sa ne imbolnaveasca pe toti si nu doar pe noi, ci si pe turistii veniti in vizita.  

Mai multe poze pe 100eyes
3 comentarii

Ce ne enerveaza la Bucuresti: Dambovita
Irina Ureche-Trifu
#1 -

Sau nu

Si totusi, cateodata Dambovita poate arata si altfel.

http://www.flickr.com/photos/61098147@N00/3097497334/sizes/l/

Asa cum si Bucurestiul in sine ne poate enerva la Bucuresti. Depinde din ce unghi privesti ;)

Ce ne enerveaza la Bucuresti: Dambovita
Andreybld
#2 -

sa zicem

pai exact despre asta este vorba irina, dambovita poate sa fie ceva extraordinar DACA ne ocupam de ea, if not, in majoritatea zilelor este doar un canal pentru apa menajera din bucuresti :|

Ce ne enerveaza la Bucuresti: Dambovita
cetatean bucurestean
#3 -

Comentariu nou

Poate ar fi fost bine sa va mai informati inainte de a scrie articolul.

Partea superioara a Dambovitei e cat de cat acceptabila (desi nu tocmai salubra). Daca e vorba de lucruri periculoase, ele se afla sub Dambovita in caseta de colectare a apelor menajere si a canalizarii aflata sub Dambovita (inaugurata in 1987 odata cu lucrarile de canalizare complexa si amenajare a cursului raului Dambovita). Ce se afla in acea caseta nu este tratat in nici un punct din Bucuresti. Cel mai rau este la iesirea Dambovitei din Bucuresti unde toate apele uzate sunt aruncate. Acolo avem pericol biologic real!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera