Capcanele de pe strada Franceza sau Incredibila ingeniozitate a muncitorului roman

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Aseara treceam pe strada Franceza si era sa mor. Mai intai de-a binelea, apoi de ras. Sarmana strada e in constructii de vreo doi ani buni, iar acum e in proces de peticire.

Habar n-am cum se asfalteaza o strada, dar as putea sa jur ca in Manualul Asfaltatorului nu scrie "lasa cat mai multe gauri adanci dupa prima asfaltare, ca sa ai ce face si saptamana viitoare"... si eventual sa aiba de lucru si salvarea intre timp.

Proba #1

canal

In asta era sa cad prima data. Adancime aproximativa: 1,5 m, jos - apa, adancime necunoscuta.

De admirat - ideea fantastica de acoperi iarna o groapa adanca si lata cu o foaie de PFL subtire, care se inmoaie la ploaie.

Dupa cum se vede, un amarat a reusit sa isi infunde piciorul in ea. De observat si urmele pasilor - la primul s-a crapat putin, abia la al doilea a cedat definitiv. Bun exercitiu cardiac.


Proba #2

canal

In asta era sa cad in timp ce ma uitam la prima poza.

De admirat - ideea ingenioasa de a acoperi o gura de canal cu o foaie de carton. Te lasa fara cuvinte, nu-i asa?

Dupa gaura, mai ca as banui un accident pe acolo. Imi imaginez ca au acoperit-o complet, ca niste oameni ordonati si meticulosi... dar pietonii astia bine hraniti sunt de vina. Zau ca ar trebui sa te gandesti la dieta daca nu te poate tine nici o cutie de carton uda intinsa peste un canal.

Proba #3

canal

Asta e acoperita mai vartos, dar tot pe principiul carpelii. Macar in asta sigur nu cade nimeni, ca se impiedica mai intai de scanduri.


Proba #4

canal

In asta si-a rupt ciorapii o trecatoare din fata mea, care avea extraordinarul tupeu sa mearga pe strada fara sa se uite in jos dupa capcane.

De admirat - caracterul prevazator al mintii care s-a gandit sa preintampine o apropiere prea mare de gaura ucigasa, asigurand o distanta de siguranta prin varfurile ruginite ale plasei de fier beton. Smart.


Roadele procesului de gandire al muncitorului roman ma lasa de fiecare data ca la dentist. Imi provoaca o curiozitate nebuna (mai precis de mad scientist) sa ii desfac sa vad ce au pe dinauntru, sigur se gasesc forme de viata extraordinare acolo.

Daca mai aveti asemenea exponate, povestiti-ne despre ele. Merita chiar un muzeu... sau macar o expozitie.
3 comentarii

Capcanele de pe strada Franceza sau Incredibila ingeniozitate a muncitorului roman
Rin Tin Tin
#1 -

Comentariu nou

Capcane fotografiate cu simt artistic:)

Capcanele de pe strada Franceza sau Incredibila ingeniozitate a muncitorului roman
Andrei
#2 -

capcane

Sincer eu sunt surprins cum de nu sunt cel putin 2 decese pe zi din cauza gropilor pe sosele, canalelor descoperite, sarmelor care ies din cladiri si gardurilor din mijlocul strazii. Oare ne-am format asa un simt de aparare incat reusim sa le ocolim sau e doar o fericita coincidenta?

Capcanele de pe strada Franceza sau Incredibila ingeniozitate a muncitorului roman
Sorel
#3 -

amintiri

vazand aceste poze mi-am amintit de o scena care s-a derulat cu multi ani in urma, pe lanca Mc-ul de la Cismigiu, cand un strain a cazut intr-un subsol de bloc pentru ca era acoperita o cale de acces cu o foita foarte subtire de tabla. cineva l-a vazut, a sunat la ambulanta, pompieri si una peste alta, au trebuit sa il scoata pe unde intrase pentru ca scara respectivei cladiri era prea ingusta pentru a putea baga targa.
cred ca mare parte din romani deja le considera ceva normal. soferii deja au reflexe formate in sensul evitarii gropilor, de ce pietonii nu ar avea?
cred ca ni s-ar parea ciudat daca nu ar fi pe Iuliu Maniu un canal in jurul caruia lipseste asflatul, astfel incat un tip cu o motocicleta sa intre in el si sa ajunga la spital(am asistat la o faza de genul in vara anului trecut).
daca nu ar mai fi gropi/gauri de diferite origini si genuri chiar cred ca ne-am panica... ar lipsi o parte din noi...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera