Bucurestiul are o mascota: Mitica

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Faceti cunostinta cu Mitica. Direct din cartile lui Caragiale, Mitica a venit sa reprezinte Bucurestiul. Mai exact, asa arata noua mascota a Bucurestiului:

mitica
sursa

Facem ce facem si tot nu scapam de spiritul caragialesc. Cum altfel am fi putut avea o mascota a orasului ce pare facuta cel mult in Paint, care arata de parca a fost tema la desen, cursul pentru incepatori?

Problema nu e ca Asociatia de Turism a Municipiului Bucuresti a facut un concurs pentru a implica bucurestenii si pentru a-i face sa-si iubeasca mai mult orasul. E minunat asta. Faci concursuri pentru amatori, ne distram, desenam, spunem povesti frumoase, stam un weekend la un hotel de cinci stele cu spa - premiul :).

Scurtcircuitul e insa in alta parte. Cica "frumusetea" de mascota se va aseza pe materiale promotionale ale Bucurestiului, pe suveniruri, scopul ei fiind sa atraga turistii. Aici avem o problema.

Mai exact, ce-a facut asociatia de turism? A vrut sa iasa ieftin si sa dea impresia ca implica cetatenii. Nu platim o agentie sa faca un design profesionist, facem rost de o mascota facuta pe genunchi, cu un concept cel putin discutabil.

De ce spun ca e discutabil conceptul? E la prima mana - Caragiale, mistocareala, interbelic, caricatura. Ce le spune mascota asta turistilor straini din Bucuresti? Hm. :) Mai nimic. Nu au backgroundul sa le spuna ceva Mitica al nostru. Si, daca l-ar avea, n-ar fi prea bine. :)

Concluzia? Mascota, pe langa faptul ca e improvizata si amuzant de puerila, e inutila. Alti bani aruncati pe geam, alt demers gresit, zero turism in continuare. Welcome to Bucharest!

P.S. Nu vi se pare ca Mitica al nostru aduce a motan?4 comentarii

Bucurestiul are o mascota: Mitica
Alex
#1 -

Penibil

Personal, mi se pare penibil. Nu inteleg cine a putut juriza o asemenea competitie, dar cu siguranta era fie beat fie drogat la acea ora.

Bucurestiul are o mascota: Mitica
Speis
#2 -

Comentariu nou

daca erau drogati sigur alegeau ceva mai tare :))) trist oricum.

Bucurestiul are o mascota: Mitica
claudiu bara
#3 -

Comentariu nou

este foarte draguta, bravo celor care fac insfarsit ceva pentru orasul lor, de negat se poate nega orice sa facem lucruri este mai greu

Bucurestiul are o mascota: Mitica
xolv
#4 -

sa

sa punem un hipster mascota atunci

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera