Brasov, frate cu Hollywood

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In Brasov nu ai nicio sansa sa uiti unde te afli; poti sa fii euforic prin toate modalitatile posibile si tot o sa stii ce sa le spui parintilor la telefon: "da... sunt in... (o mica pauza, iti arunci privirea spre muntele Tampa si atunci ai revelatia), in Brasov, mama, unde sa fiu".

Pentru asta trebuie sa multumim creierelor care abunda de originalitate si creativitate ale reprezentantilor de la Primarie. Datorita promisiunilor electorale din 2004, actualul primar (pe atunci viceprimar) George Scipcariu, contestat si adulat in acelasi timp de brasoveni, a adus pe Tampa faimoasele litere in stil Hollywood: B-R-A-S-O-V.

brasov brasov
credite foto: Luana Ratan, blog: subtampa.wordpress.com. Multumim :-)

Zvonuri sub forma de mituri circula pe pamant brasovean, dar au ajuns si la urechile noastre; se spune ca, in timpul campaniei din 2004, pe Tampa sedea scris frumos un mare D.A, asa cum era si numele aliantei care cerea atentie in acele vremuri. Nu stim sigur, de aceea am bagat informatia la categoria mituri.

Tot in aceasta categorie intra si povestile cu turisti atacati de urs care s-au salvat catarandu-se pe literele gigantice pana cand a venit cineva sa-i salveze.

Ce stim este ca multi straini remarca aceasta copie fidela a Hollywood-ului, asa cum poti observa pe bloguri de calatorie precum realtravel, tripadvisor si poweredbytofu.

Mai stim ca la literele gigantice se poate ajunge prin mai multe modalitati; fie iei Tampa la picior si alegi una din cele 25 de de serpentine, fie iei telecabina de la poalele muntelui (aproximativ 8 lei urcarea), acolo unde e si restaurantul Casa Padurarului si, ca un bun drumet care merge din crasma in crasma, odata ce cobori din telecabina pasesti in alt restaurant, Panoramic.

Daca tot veni vorba de restaurante, trebuie sa-ti spunem ca acolo unde este semnul hollywoodian, candva pe la 1890 era un restaurant-berarie in pestera din stanca Tampei. Restaurantul din grota Bethlen (dupa numele ministrului agriculturii) era un bun popas si un punct de belvedere in care turistii se opreau, beau ceva si admirau orasul, fie noapte, fie zi.

Din Bethlen nu a ramas decat terasa pe care acum se ingramadesc turistii sa caste ochii si sistemul ingenios de racire a bauturilor: cazile de piatra din mica pestera. In locul berariei care a ars in 1977 din neglijenta personalului, acum zace mandra o cruce din marmura si faimoasele litere despre care tot vorbim. (sursa Wiki)

Grota Bethlen
Sursa foto 1 si 2

Nu stim daca brasovenilor le place insemnul hollywoodian care lumineaza Tampa noaptea sau daca il considera kitchos. Asta am vrea sa aflam, asa ca asteptam parerea ta: iti place, nu-ti place?
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera