Art Boulevard, abureala artistica in Centrul Vechi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Un comunicat de presa destul de sec si cam certat cu ortografia anunta acum vreo saptamana inceperea "celui mai liber festival" de arta in strada. Fara program, fara date, ore sau nume de artisti, Art Boulevard are loc teoretic in Centrul Vechi, pe strazile Franceza, Sf. Dumitru si Selari, de saptamana trecuta pana pe 20 septembrie, ca avanpremiera, deducem noi din subtext, la festivitatile legate de zilele Bucurestiului, care anul acesta implineste 550 de ani de la prima atestare documentara, iar acest festival, ca si altele din acest an (Parcul artelor, de exemplu), se desfasoara sub sloganul "550 de ani de creativitate si vitalitate urbana bucuresteana".

Toate bune si frumoase, ne-am facut ca nu observam nici afirmatia bombastica a lozincii de mai sus,... daca deocamdata festivalul n-ar lipsi cu desavarsire. Desi a fost declarat inceput de pe 5 august, in plimbarile de seara prin Centrul Vechi de saptamana trecuta n-am gasit nimic care sa tradeze ceva activitate in sensul vreunui festival.

Gandindu-ne ca poate seara inchid si ei tarabele, ca si artistul este om si nu ma asteapta pe mine sa ies de la birou, cand rasare luna, duminica am vizitat zona pe la mijlocul dupa-amiezei. Plin de turisti, din 10 persoane cam 7 aveau camere foto si video. Art Boulevard insa... ioc.

Art Boulevard Art Boulevard

Singurele urme de activitate erau un cort de jucarele de jonglat de la juggler.ro, langa care facea cheta un individ parasit de prietena-sa pentru o zebra, doua tarabe cu accesorii artizanale si scena de la capatul strazii Franceze, langa care se auzea muzica si pe care topaiau cativa copilasi de-ai cartierului, care au tabarat pe mine sa le fac poze, luandu-se apoi la bataie ca nu aveau intaietate.

Art Boulevard Art Boulevard
Art Boulevard Art Boulevard
"My girl left me 4 a zebra... Need mo-ney for beer"

Am intors foaia si ne-am gandit ca si artistul are drept la weekend... poate se intampla lucruri frumoase in timpul saptamanii, ziua. Asa ca am revenit azi la pranz. Batea vantul.

Art Boulevard Art Boulevard Art Boulevard Art Boulevard
Foto 2: ne bucuram ca gaura in care isi pierdeau pantofii diversi nefericiti acum e temeinic acoperita

Daca intamplator dam peste vreo activitate cultural-distractiv-artistica, o sa va spunem. Deocamdata din mediatizatele "expozitii de pictura, fotografie, sculptura, street art, concerte, proiectii de film, publicitate si teatru de strada, jonglerii, concursuri, literatura, hand-made, arta neconventionala" n-am gasit nimic. Daca se intampla in underground, la ore stiute doar de cei implicati, unde mai e "expunerea stradala" promisa?

Art BoulevardArt BoulevardArt Boulevard
- o doamna cu o papusa gonflabila intre picioare citeste presa la umbra legala a unui spice shop;
- muncitorii de pe Lipscani stau. Ce atata graba?


Ideea in sine a actiunii nu e deloc rea, dar are picioare de lut. In sezon de turisti e bine sa fie cat mai multe activitati de genul asta pe cele mai batute stradute ale Bucurestiului. Dar...

- le trebuie o constanta si o rutina, nu "poate e, poate nu e"
- artistii angrenati trebuie coordonati intr-un fel
- doi invartitori de poi, trei gentute hand-made si perspectiva unei expozitii de graffiti nu inseamna festival de arta, cu atat mai putin "cea mai noua si de amploare manifestare culturala"
- desi afisul si comunicatul au circulat nitel pe net, in Centrul Vechi mediatizarea e zero - nici afise, nici... indicatoare (spre Art Boulevard, cel mai liber festival de... yada yada)
- locul ales nu e cel mai fericit: strada Franceza e pe jumatate ferfenitita, adica doar pe jumatate terminata. Strada Sf. Dumitru e pe jumatate ocupata de terase, Selari la fel, cu cealalta jumatate in paragina.
- pe de alta parte, strada Eugen Carada arata numai bine, proaspat terminata (ce repede se misca lucrurile in anumite locuri) si goala... dar e in spatele bancii nationale, probabil ca acolo nici nu se pune problema de activitati cu potential terorist pe langa banca.

Art Boulevard

Art Boulevard mai dureaza inca o luna si 10 zile, poate ceva-ceva tot se va intampla, mai ales ca citim pe Jurnalul (cu surse din interior, probabil) ca programul festivalului e zilnic de la 11 la 23 (haida de!) si ar trebui sa avem pe acolo ceva spectacole de teatru si cateva concerte cu Dekadens, Les Elephants Bizzares, Margineanu, Animal X si Sensor. Revenim cu amanunte, daca se pune ceva in miscare.
 2 comentarii

Art Boulevard, abureala artistica in Centrul Vechi
Andreea
#1 -

Comentariu nou

astazi am trecut si eu pe acolo n-am vazut nimic...

Art Boulevard, abureala artistica in Centrul Vechi
Andreea
#2 -

Comentariu nou

am uitat sa mentionez am vazut ceva totusi, multe multe terase, 2 baietasi care faceau trucuri cu carti (3 lei trucul si 6 lei trucul si explicatia) si un tip cu codite afro care a avut tupeul sa filmeze si sa faca poze prin centrul vechi suparand prin gestul lui un rrom de prin acele locuri, care s-a luat de pletele lui si de faptul ca filmeaza acolo, de parca era proprietatea lui privata (ce-o fi avand cu el...nu stiu si cu coditele lui...)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera