Antilocul saptamanii: Statia de metrou Piata Romana

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Statia de metrou Piata Romana este de departe cea mai groaznica, jalnica si mizerabila statie de metrou din Bucuresti. Este si statia cu cea mai mare rata a mortalitatii, fiind un loc preferat al sinucigasilor.

Insa nu trebuie neaparat sa ai ganduri sinucigase ca sa o patesti in aceasta statie. Culoarul de asteptare este atat de ingust incat nu este foarte greu sa te dezechilibrezi - mai ales cand e rush hour si lumea se impinge in toate partile - si sa ajungi pe sine.

Peronul are mai putin de un metru latime si nu este deloc o idee buna sa incerci sa depasesti pe cineva pe acest peron. De fapt, nu e o idee buna nici sa astepti metroul aici. Cel mai sanatos e sa stai pe teren solid, in spatele coloanelor.  

Piata Romana

Exista, intr-adevar semne (doua la numar) care sa ne anunte ca aici Accesul este permis numai dupa coborarea si iesirea calatorilor, dar mai nimeni nu le respecta atunci cand sunt ore de varf si toata lumea se imbulzeste sa prinda un loc.

Conform unor legende urbane, statia este un fel de bastard al Metrorexului, facuta de Ceausescu mai mult ca un moft si in bataie de joc, pentru a-i face pe cetatenii calatori sa-si suga burta cand ajunge metroul in statie, ca o metoda ingenioasa de slabit.  

Piata Romana

Si daca toate astea nu sunt de ajuns, statia de metrou Romana e si foarte murdara, plina de taguri si de mazgalituri deloc estetice, tot felul de instalatii ruginite, igrasie, miros de pipi etc. - tot tacamul.

Din tavan picura apa, lucru care a dus la formarea de stalactite incipiente, amplificandu-i astfel aerul de pestera/vagauna. 

Piata Romana Piata Romana
Piata Romana Piata Romana

Si pentru ca totul sa fie perfect, din spatele statiei se mai aud si tot felul de zgomote de apa curgand cu putere, de ai impresia ca in orice clipa o sa vina un val ucigas si o sa inunde intreaga statie, ceea ce poate ar fi fun daca apa si curentul electric (pe care il mananca metroul ca sa creasca mare si sa mearga repede) nu ar fi o combinatie atat de mortala.


7 comentarii

Antilocul saptamanii: Statia de metrou Piata Romana
Sorel
#1 -

Comentariu nou

"murdara, ...., tot felul de instalatii ruginite, igrasie, miros de pipi etc. - tot tacamul."

acest fenomen este cam omniprezent in statiile de metrou. ca si cel cu apa... mai ales in centru si cele apropiate de Dambovita.... in caz ca nu stiati, acest rau e o mare povara pentru capitala.. Palatul Justitiei era in pragul daramarii deoarece Dambovita nu vroia sa raman in matca si mereu intra in subsolul cladirii. eu stau langa Palat si subsolul blocului meu are aceeasi problema :D

oricum, aceasta imitatie de statie de metrou e macar o statie... linia de metoru cu 1Mai tot o prelungesc de ani de zile in spre Bucurestii Noi(eu am numarat cu siguranta 4ani, am auzit in schimb de 6ani sau chiar mai multi). deci pana una alta, o fi fost un moft al lui Ceausescu, dar macar a facut o statie. Urmasii mofturosi lucreaza de ani buni si nu reusesc nimic:)

Antilocul saptamanii: Statia de metrou Piata Romana
Ioana
#2 -

Comentariu nou

Stalactite sunt si in alte statii- gen Dristor 1. De altfel, o legenda urbana spune ca statia Dristorului a fost inundata bine bine acum multi ani.

Antilocul saptamanii: Statia de metrou Piata Romana
Sorel
#3 -

Comentariu nou

dar fantanile din zona Pietei Unirii? cele de pe partea cu Irish Pub in general sunt oprite pentru a nu se inunda statia de metrou UniriI:D

Antilocul saptamanii: Statia de metrou Piata Romana
icee
#4 -

COMPLETARE

Statia de metrou "Piata Romana" nu a existat initial in proiectul magistralei II. Aceasta a fost construita dupa ce tunelul era gata. S-a decis ca cea mai rapida solutie de contructie este ceea ce se vede astazi.
Ceausescu, nu mai stiu din ce motive, nu a vrut o statie de mtrou in aceasta piata. Ulterior a fost convins ca e bine sa existe metrou acolo.
Umezeala excesiva este din cauza apelor freatice prezente si a incropelii proiectelor. Statia este in pericol de prabusire din cauza apelor freatice. (nu se prea vorbeste despre asta...)

Antilocul saptamanii: Statia de metrou Piata Romana
bogdan
#5 -

/:)

Măi, eu nu ştiu miturile urbane and so on, dar:

1. Toate staţiile ar trebui renovate!

2. "Exista, intr-adevar semne (doua la numar) [...], dar mai nimeni nu le respecta". La un moment dat existau şi bare de protecţie (se vede şi în poze).

3. De tag-uri sunt responsabili "artiştii urbani" care nu sunt la şcoală că se simt rebeli. Îţi arăt eu multe locuri abia renovate şi pline de tag-uri.

4. Hai să fim serioşi! O staţie făcută aşa, la mişto, că a vrut Ceauşescu? Să nu mai vorbim că în Piaţa Romană era puţin probabil să nu existe staţie.

Antilocul saptamanii: Statia de metrou Piata Romana
Sorel
#6 -

Comentariu nou

@bogdan: eu sustin teza cu statie facuta la misto/repezeala. si eu stiu tot asa ca a aparut dupa.... altfel nu se explica de ce toate celelalte statii arata "bine" si aceasta nu.
si trebuei sa te contrazic cu ideea de renovat Toate statiile.. .cele de pe magistrala 4 nu trebuie. cel putin Grivita si 1Mai arata bine... alea cu multi pereti la indemana "artistilor" trebuiesc renovate...
oricum, in unele locuri arata bine un graffiti din cand in cand... metrourile atat de triste care trec pe la Eroilor imi aduc de fiecare data un zambet pentru ca 1vagon minim a fost "revopsit" si in mare parte arata mult mai bine decat vopseaua originala.

despre semne, e vba de prostia romanului si de spiritul de turma. dupa ani de inghesuit la cozi, chiar credeti ca se pot schimba in 19ani? si confirm existenta barelor de protectie. picau intr-un anumit mod raportat la trenul aflat pe peron, in schimb cu vagoanele noi nu se si au fost desfiintate.

Antilocul saptamanii: Statia de metrou Piata Romana
irys
#7 -

Comentariu nou

Ani de zile am coborat la Romana, fiindca acolo am mers la gradi, la scoala, la liceu si la Facultate (man, how boring is that?) si de fiecare data m-am gandit DE CEEE sunt peretii despartitori intre sina si locul unde stai pe scaun?? Cred ca Romana ar trebui inchisa urgent si refacuta, doar ca probabil ar fi haosul pe lume in transport daca ar inchide-o.
Am auzit o chestie haioasa odata: un copil o intreaba pe mama lui in metrou "coboram la statia cu gaurile de soricei? " :D

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera