Antilocul saptamanii: Platforma de beton care viseaza langa Coltea

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Exista o lege nescrisa in mentalitatea politicienilor romani ce spune ca orice initiativa buna trebuie amanata cat mai mult, daca se poate de la un mandat la altul, ca sa poata fi folosita in mai multe campanii. Nu cumva sa se faca risipa de bunavointa, fiindca, dupa cum se stie, bunavointa inseamna bani.

ccp

Antilocul de saptamana aceasta este cea mai buna dovada ca frecatul mentei este uneori ridicat la rang de ocupatie nationala. Pentru ca in cei doi ani de cand s-a inceput constructia monumentului despre care vorbim, acesta a fost mutat de pe o parte pe alta a bulevardului Carol, pentru a fi inlocuit, in cele din urma, cu o fantana arteziana. Asta oricum, in faza de proiectare. Pentru ca in realitate nici pana acum nu exista nici monumentul, nici fantana.

ccp

Sa va explicam mai pe indelete. In septembrie 2006 s-a inceput, cel putin in teorie, constructia unui monument in cinstea lui nenea Iancu. Intitulat "Caruta cu Paiate", monumentul urma sa il reprezinte pe scriitor inconjurat de douasprezece dintre cele mai cunoscute personaje ale sale.

Pentru ca Teatrul National Bucuresti ii poarta numele, s-a cautat initial un loc In fata TNB-ului. Dupa care, inaintea inceperii constructiei, s-a ajuns subit la concluzia ca monumentul sade cel mai bine in fata Spitalului Coltea. De ce, nu stim, nu ne intrebati.

ccp

Numai ca ministrul culturii nu a fost de acord cu acest amplasament. Asa ca a decis sa il mute din nou, de data aceasta acolo unde trebuia sa stea de la bun inceput. Problema era ca in fata Spitalului Coltea se turnase deja o platforma de beton care nu prea dadea bine in peisajul si asa idilic din Piata Universitatii. Si atunci, what to do, what to do?? Pai hai sa facem altceva in loc. De exemplu, o fantana arteziana. Lira Esedra suna bine? La fix. Asa ca destinatia platformei s-a modificat.

ccp

Pana acum, nimic iesit din comun. La urma urmei, cate lucruri din Romania nu au fost construite pentru un scop si folosite pentru altul!
Problema este ca tot jocul asta de ping-pong cu monumentul lui Caragiale a durat nici mai mult, nici mai putin de doi ani. Si asta numai pana acum. Ca sa nu mai spunem ca monumentul in sine a fost comandat eheeeei, tocmai in anul Caragiale, adica 2002.

ccp

Prin urmare, in doi ani s-a reusit in mod miraculos doar turnarea unei platoforme de beton, fiindca in rest locul arata exact la fel ca si atunci. Aceleasi garduri portocalii inestetice, aceiasi muncitori plini de zel si voie buna. Iar crucea dedicata eroilor neamului cazuti pentru libertate este acum foarte bine pusa in valoare de o multime de cartoane de jur imprejur, de zici ca a fost smulsa din locul in care va fi construita fantana si sprijinta de zidul spitalului. Dar hei, macar se planteaza flori de jur imprejur :)

ccp

Si uite asa, nenea Iancu este celebrat cum nu se putea mai bine: printr-o noua confirmare ca opera lui nu isi va pierde niciodata din actualitate. Asteptam cu interes Lira Esedra. Ca doar vine campania electorala. Pana atunci, antilocul acestei saptamani este trista platforma de beton care isi doreste sa devina si ea ceva, acolo, fantana, statuie, ce-o fi.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera