Antilocul saptamanii: Autogara Militari

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Zona Pacii, in care este amplasata autogara Militari, nu este un loc prea placut din aproape toate punctele de vedere: mizerie, praf in aer la greu, trafic, claxoane, tiruri, navetisti, autostopisti, aurolaci, caini vagabonzi, cladiri urate, fabrici etc. Sa fie clar: nu vii aici, daca nu ai treaba. Si, pentru multi, treaba inseamna plecat cu autobuzul la: Pitesti, Sibiu, Giurgiu, Curtea de Arges, Targu Jiu, Timisoara sau in zone mai "exotice" cum ar fi: Ogrezeni, Obedeni, Cosoba, Bolintin Vale, Potlogi, Goleasca, Cartojani, Draganeasca, Marsa, Bascov, Glogoveanu, Mozaceni Deal, Bucsani, Uliesti si lista poate sa continue.

Autogara Militari

Cladirea, in care, pana nu demult, se afla casa de bilete si sala de asteptare si care da fix in bulevardul Iuliu Maniu, este acum in paragina - probabil adapost pentru tot felul de personaje, pe care nu ai vrea sa le intalnesti, si, mai mult ca sigur, un focar de infectie. Am vrut sa intram si inauntru (pentru ca nu este nici macar ingradit!) pentru a face cateva poze, dar mirosul puternic de pipi, care te facea sa iti duci automat mana la nas cand trecei pe langa pe troturar, ne-a taiat avantul celor cateva tentative.

Autogara Militari
Fosta sala de asteptare a autogarii Militari

Autogara se poate numi cam toata zona din jurul intersectiei bulevardului Iuliu Maniu cu strada Valea Cascadelor, pentru ca locul este impanzit de microbuze, navetisti si autostopisti. Peste tot sunt soferi care striga tot felul de denumiri si in jurul carora se strang oameni intreaband de pret.

Autogara Militari

Autobuzele si microbuzele sunt de toate marimile si varstele, cu aer conditionat sau plosnite si arcuri care ies din scaune. In cazul autobuzului din poza de mai jos, cred ca soferul ii plateste pe oameni ca sa mearga cu o asemenea rabla, altfel nu imi explic.   

Autogara Militari

Pana la urma urcam un pic pe Valea Cascadelor, pe partea stanga, si dam de un alt sir de microbuze, autobuze, oameni cu sarsanale si papornite, soferi sictiriti si navetisti turmentati. Insa, la un moment dat, dam si de o poarta prin care se intra in autogara Militari, cea originala - se pare ca nu a disparut cu totul, ci doar s-a mutat.      

Autogara Militari

Inauntru, conditiile sunt chiar decente. Exista destul de multe microbuze care arata mult mai bine decat cele de afara si care pleaca in mai toate directiile, la mai toate orele. Exista o casa de bilete, o sala racoroasa de asteptare si un magazin mixt. Deci, parerea noastra este ca, daca trebuie sa ajungeti intr-unul dintre locurile enumerate la inceputul articolului, si vreti neaparat sa luati un autobuz/microbuz care sa va poarte pe autostrada Bucuresti-Pitesti, folositi serviciile oferite de autogara, nu de soferii din intersectie. 

Autogara Militari 
1 comentariu

Antilocul saptamanii: Autogara Militari
daniela
#1 -

ptr mai multe poze
http://www.youtube.com/watch?v=sVADXh-rv4E

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera