Am vizitat biblioteca digitala din statia de metrou Piata Victoriei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ne-a placut tare mult ideea unei biblioteci digitale la metroul din Bucuresti, mai ales ca stiam ca s-a mai facut cam acelasi lucru si in Coreea, dar nu era vorba de o biblioteca, ci de un supermarket digital.

Zilele trecute am luat si noi metroul pana la Piata Victoriei si am pasit in biblioteca virtuala pentru a vedea minunea cu ochii nostri, mai ales ca nu o sa stea aici o vesnicie, doar pana pe 31 octombrie.

Biblioteca digitala din statia de metrou Piata Victoriei Biblioteca digitala din statia de metrou Piata Victoriei

Prin intermediul acestei biblioteci posesorii de telefoane mobile si tablete pot descarca gratuit, pagini din carti. Din pacate, un singur titlu poate fi descarcat integral gratuit - Mateiu I. Caragiale - Sub pecetea tainei.

Ar fi fost mai mult decat binevenit un proiect care sa reproduca aceasta biblioteca digitala in fiecare statie de metrou, iar cartile autorilor romani (ne referim aici la marii clasici) sa poata fi descarcate integral si gratuit. Sa vedeti atunci note mari la Bac, la limba si literatura romana. 

In forma actuala, proiectul nu face decat sa functioneze ca un teasing pentru cartile de la editura Humanitas. Biblioteca digitala cuprinde 49 de titluri de carti si 10 audio book-uri, iar dupa ce rasfoiesti (digital) cateva pagini, prin scanarea unui qwerty QR code, poti achizitiona integral volumul, pentru preturi care se invart in jurul unor sume ca: 16 lei si 20 lei. Nu foarte scump, dar nici foarte ieftin. 

Ca sa va faceti o idee despre ce se gaseste in biblioteca digitala, lista autorilor disponibili cuprinde nume ca: Neagu Djuvara, Lucian Boia, Mircea Cartarescu, Constantin Noica, Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu, Radu Paraschivescu, Amos Oz, Nikos Kazantzakis, Paulo Coelho, C.S Lewis sau Lev Tolstoi. Iar cele 10 carti audio sunt: Ion Creanga, Lev Tolstoi - Cuponul fals, Mateiu I. Caragiale - Remember, Milan Kundera - Mortii varstnici sa cedeze locul mortilor tineri, Mircea Cartarescu - Ruletistul, Mircea Eliade - La tiganci, Gottfried August Burger - Aventurile baronului Munchausen,  Franz Kafka - Metamorfoza, Gabriel Liiceanu - Ce ne facem cu calul negru? Despre caderea in trup, dragoste si ipocrizie, George Toparceanu - El major si ea minora.

Toate aceste titluri ar fi incaput infasurate e un singur stalp din statia de metrou, insa ele se repeta de foarte multe ori, dand impresia ca biblioteca digitala este destul de mare, cam cat una a vreunui liceu.

Biblioteca digitala din statia de metrou Piata Victoriei Biblioteca digitala din statia de metrou Piata Victoriei Biblioteca digitala din statia de metrou Piata Victoriei Biblioteca digitala din statia de metrou Piata Victoriei

Asa cum se poate vedea si din poze, lumea nu se ingramadea sa "imprumute" carti din biblioteca digitala, cel putin cand am trecut noi pe acolo (in jurul orei 14:00). Am asteptam cam jumatate de ora sa vedem cam cati oameni vin sa-si ia o carte, dar nu am vazut pe nimeni sa faca acest lucru, doar un baiat si o fata au venit sa filmeze biblioteca si sa-i faca cateva poze, ca noi.

Daca ati trecut pe la biblioteca digitala din statia de metrou de la Piata Victoriei si ati imprumutat o carte, spuneti-ne si noua!

Vezi mai multe poze Biblioteca digitala din statia de metrou Piata Victoriei
4 comentarii

Am vizitat biblioteca digitala din statia de metrou Piata Victoriei
uzunu
#1 -

se numeste QR code...

...nu qwerty code.

Am vizitat biblioteca digitala din statia de metrou Piata Victoriei
SAr
#2 -

Cultura ioc

Poate ca ar fi fost mai multi interesati dar daca nu se face publicitate media la TV. Am trecut de-atatea ori pe langa statia de metrou si in treacat vazusi ceva dar fiind mereu grabit sa prind metroul nu am reusit sa-mi fac timp.
Sunt de acord ca unele titluri sa fie descarcate gratuit mai ales de catre liceeni si studenti.
Pe piata se observa o lipsa acuta a cartilor tehnice.

Am vizitat biblioteca digitala din statia de metrou Piata Victoriei
vineri
#3 -

QR

Trebuie sa ai smartphone ca sa poti lua o carte, ce te faci daca n-ai? Sau ai doar Kindle? Mai interesant si accesibil mi s-a parut automatul de carti de la Unirii.

Am vizitat biblioteca digitala din statia de metrou Piata Victoriei
Lory
#4 -

Am aflat prea tarziu

eu as fi trecut pe acolo, dar nu am drum pe la piata victoriei si nici nu am auzit pe nicaieri de proiectul asta si cu siguranta nu sunt singura si din pacate am aflat de abia acum :(

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera