O zi de freelancer in Berlin

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Europa, poate mai mult decat alte continente (puse laolalta) a devenit un paradis pentru toti visatorii care urasc corporatiile, constrangerile sociale si sistemul. Si niciun oras nu este mai favorabil si mai prietenos in acest sens decat yours truly, Berlin. Squatteri, punkeri, antifa, ceva neonazi, vegani, bio-freaks, o idee de rockeri, cativa proli (a se citi proletari), veniti de pe te-miri-unde, congregand in Mitte, Zoo, Kreuzberg sau Prenzlauer Berg, mai nou si prin Neukolln.

Unii au slujbe mai mult sau mai putin (mai degraba mai putin) banoase pe ici, pe colo, cei mai multi isi spun freelanceri. Ca freelancer in Berlin, ai libertatea de a scrie pentru ziare, reviste, poti sa te implici social (activitatea favorita a tuturor), poti protesta si te poti plange oricand la o bere sau la o cafea despre injustitia sociala.

De pe la 12 incepand poti accesa pe usa din fata (vei iesi ulterior pe unde reusesti sa mai gasesti iesirea) o eck-kneipe, adica o micuta crasma de cartier, unde toata lumea cunoaste pe toata lumea, se asculta un rock simpatic din deceniile parintilor, nu poti vorbi engleza (hmm, poti, dar sa vedem cine intelege), dar te poti imprieteni rapid cu ceilalti veniti la berea de pranz.

In functie de varsta, preferinte si buzunar, te poti orienta apoi spre Prenzlauer Berg (Kastanienallee, Kulturbrauerei, Kolwitz Platz), unde nu gasesti strop de carnita (la propriu si la figurat, oamenii sunt mai zvelti decat in Biafra), dar gasesti cele mai bio produse din tara (spun unii). Acolo poti continua cu bere bio, dar cel mai probabil vei gusta un vin natural, asezonat la legumele inabusite.

Deja e ora 5-6 (daca ai masina sau bani de taxi), spre 7 daca te dai cu U-Bahnul. Poti incheia cu un club fitos de Mitte, desi ca freelancer nu este probabil, acelea sunt pentru proli. Probabil o cotesti incetisor spre sud, in jos, spre Friedrichsain, la un cocktail racoros, sa mai vezi lumea, sau in Volkspark Friedrichsain, la o plimbare si o alta bere (a cata? dar ce mai conteaza, e Germania), rece si verde (sau rosie, asa se serveste Berliner Weisse).

La 10-11 te uiti mirat in jur, deja e racoare, ziua se pregateste sa mearga la culcare, te intrebi daca sa mai conduci spre casa, iti dai seama ca ai putea daca ti-ai aminti unde ai parcat masina, dar nu e cazul, si o iei pe jos la plimbare spre rau (Spree), ca sa-l traversezi, ca sa spui noapte buna la Kreuzberg, ca sa vezi iar Neukolln, ca sa dormi, ca e asa obositor sa lupti cu sistemul...
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera