De la house party la underground - unde iese lumea in Berlin

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cand aterizezi prima oara in Schonefeld, inconjurat de nori si dardaind de frig si umezeala, te intrebi ezitant: “De ce am venit eu la Berlin?” A, normal, era biletul mai ieftin decat spre Stockholm, si, de fapt, toata lumea spune cate ceva despre Berlin. Oh, muzeele! auzi cate o doamna mai trecuta cu aere de aristocratie decazuta. Sa vezi ce de parcuri au! suspina cate un ecologist dambovitean. E uber-cool, alternative! adauga trend setterul urban de capitala.

Si da, Berlin le are pe toate. Astea si multe altele. Tresor, Bergheim, vestitele squaturi din centru si est, revoltele de 1 Mai, Kreuzberg cu cafenelele. Pe toate astea le gasesti cu cateva clickuri bine plasate, in mai putin de un minut.

Dar cluburile berlinezilor nu sunt acestea. Obisnuiau sa fie, cand mai erau inca accesibile si mai era loc si pentru ei. Acum sunt doar turistii. Acum mai bine cauti o seara mai interesanta la Lido, bineinteles in Kreuzberg, pe la Schlessiches Tor, sau ceva ieftin, cu atmosfera liberala, antifa, in Sindikat sau in Tristezza (ambele in Neukolln), sau dai o fuga in Arsenal (acolo va fi ceva mai plin, si turisti si localnici).

Myfest, 1 mai in Berlin Myfest, 1 mai in Berlin

Dar mai are ceva Berlinul, ceva chiar aparte. Are o viata underground. Este putin accesibila outsiderilor, pentru ca de regula acestia sunt ori turisti fara timp de asa ceva, ori studenti Erasmus, cu alte prioritati in viata. In plus, se spune ca nemtii nu sunt asa prietenosi. Insa, daca reusiti sa va imprieteniti cu un neamt, merita sa incercati sa va strecurati “clandestin” la o “house party”.

Nu se va supara nimeni ca este inca un om in apartament. Pe langa cei 60-70 deja acolo, nu mai conteaza. Nici macar nu trebuie sa cunosti gazda. Asa se intampla intotdeauna – telefonul-fara-fir. Berea si mancarea ti-o iei matale si singur de la magazin, ca nu-i nimeni milionar. Dar te poti imprieteni instantaneu cu 20 de oameni, care vor imparti si ei ce au cu tine (a se citi “poti bea din berea/vodka lor si iti vor da si 2-3 fumuri”).

Myfest, 1 mai in Berlin Myfest, 1 mai in Berlin

Daca nu merge asa, incercati sa dati de urma petrecerilor underground. Exista cateva site-uri (din pacate numele sunt un pic secrete, si devii membru pe baza de invitatie) care cu asta se ocupa. Sunt nemti, deci organizati. Intrarea este mai ieftina decat in alte cluburi, muzica uneori este uimitoare, iar atmosfera nespus de placuta si relaxanta (de cele mai multe ori).

Nu va duceti mai devreme de 1-2 noaptea, nu prea are sens, o sa fiti singuri si “out of place”. Este bine ca atunci cand ajungeti acolo sa fi baut deja cateva beri de prins curaj (sau orice altceva va da voua curaj). Este bine sa aveti si un act de identitate, mai vine si politia uneori la club, si s-ar putea ca ei sa prezinte bastonul si sa va ceara sa va legitimati si voi. In rest, cer senin si vant din pupa!
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera