WORK IN PROGRESS: un performance despre fiecare dintre noi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Trăim în epoca speakerilor motivaționali, a trainingurilor, a dezvoltării supra-umane, a discursurilor care ne spun cum să ne transformăm în 5 pași, în 10 pași, în mii de pași, în continuu imperfecți, niciodată de-ajuns pentru societate. Platformele de socializare ne-au alienat, popularizând modele de ”succes” imposibil de atins în viața de zi cu zi. Realitatea și meta-realitatea au distorsionat percepția asupra modului în care ne evaluăm reușitele și au diluat până la dispariție importanța echilibrului interior. Munca fără oprire este glorificată, iar jertfa pe altarul muncii este singura care merită apreciere.

Performance-ul de dans contemporan ”Work in Progress” a luat naștere în acest context și surprinde fragmente din parcursul Elei și Inei, două femei a căror viață este structurată în jurul unui punct central - munca lor. Ela este angajată a Companiei și așteaptă promovarea promisă, iar Ina este în training pentru a-i lua locul. Într-un univers fictiv, nu foarte diferit de realitatea noastră de zi cu zi, urmărim cum lipsa de motivație, scop și utilitate resimțite de cele două le influențează viața interioară și le pun în situația de a găsi modalități de a rezista presiunii constante. De la negare la indignare, de la rutină la imposibilitatea de a se conforma, Ela și Ina poartă o luptă într-o lume care metabolizează eficient sentimentele de revoltă generate de propriile reguli, ca un organism adaptabil la infinit. Vulnerabilitatea este o slăbiciune, iar principiul de bază al mecanismului profitabil este că toți cei slabi vor fi eliminați.

”Cred că cea mai mare parte dintre noi simțim că ceva este greșit în felul în care viața profesională continuă să intre în conflict cu ceea ce ne-ar face fericiți sau împliniți. Suntem îndemnați, de obicei, să găsim soluții la nivel individual, fiind învățați că trăim într-o lume imperfectă, dar care este totuși cea mai bună variantă posibilă. Dacă însă privim consecințele modului în care este organizată munca, pare că ne situăm mai degrabă într-o distopie a cărei superputere este să se deghizeze în spatele unei imagini de viață acceptabilă sau chiar dezirabilă. Sunt convinsă că ajută să vorbim despre asta, în primul rând pentru a nu ne mai simți singuri sau neadaptați și apoi pentru a gândi alte lumi posibile.” (Camelia Neagoe)

 

Spectacolul ”Work in Progress” se joacă în 6 orașe din țară - București, Brașov, Cluj, Sfântu-Gheorghe, Timișoara și Craiova.
*** Performance-ul ”Work in Progress” face parte din proiectul cultural “8 ore pe zi”, produs de Asociația Delazero și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Echipa

Coregrafie: Camelia Neagoe
Performere: Eva Danciu, Mariana Gavriciuc
Dramaturgie: Adrian Ionescu
Muzica: Alexandru Suciu
Lighting Design: Vlad Lăzărescu
Voice Acting: George Ciucă, Adrian Ionescu

Comunicare: Maria Comandașu
Design grafic: Teofan Gavriliu
Foto: Sabina Costinel

 
2 comentarii

WORK IN PROGRESS: un performance despre fiecare dintre noi
gracedawkins
#1 -

Comentariu nou
Life is not always rewarding, especially if you are in college or university. If you finish an assignment earlier than expected, which is already such an impossible task, you will be handed more to do in other courses. That is when you realise that a lot of students pay for assignments to be done. Come to online essay website if you too want to get out of this constant loop. It is repetitive and takes away the fun from the whole college experience. Trust us to get you out of this mess, and we will make sure that you leave with no complaints whatsoever.
WORK IN PROGRESS: un performance despre fiecare dintre noi
seooo
#2 -

seo
i never know the use of adobe shadow until i saw this post. thank you for this! this is very helpful. https://www.posterprintcenter.com/floor-graphics.html

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera