(wo)man? why?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Pretty (wo)man, walking down the street... este titlul pe care Cutish l-a pus unui articol al ei despre metrosexuali. De ce? Ce e cu metrosexualii si de ce deranjeaza? De ce starnesc ei chicotelile fetelor?

Termenul de metrosexual a fost pentru prima data folosit, conform traditiei, de Mark Simpson, intr-un articol din 1994. Apoi, in 2002, tot el a introdus termenul si in presa americana. Cine este Mark? Este un ziarist englez, un specialist in cultura pop, in masculinitate si in media. Ce este un metrosexual? Ei bine, conform celor de la World Spy, el este un barbat urban, cu un puternic simt estetic, care investeste mult timp si o groaza de bani in look si lifestile.

Odata creata moda "xyz-sexual" la barbati, au mai aparut si alti termeni. Ubersexual - se refera la  un barbat heterosexual (da, pana si dictionarele fac discriminari), viril, milos, sigur pe sine si stilat. Technosexualul este un barbat cu un puternic simt estetic si iubitor de tehnologie. Tot in aceast camp lexical am putea integra si antonimul retrosexual - barbat cu un simt estetic nedezvoltat, care cheltuieste cat de putin este posibil in ceea ce priveste lookul si stilul sau de viata.

metrosexual

Asadar: metrosexualul este acel barbat care are grija de el. Exista si metrosexuale? NU! De ce? E simplu. Pentru ca, se intelege, un barbat trebuie - vorba unei poete - sa miroasa "a tren a lucru". Un barbat care se aranjeaza prea mult nu e ok. La femei e invers. O femeie e metro- de la nastere. Cea care nu e... se mai numeste si "tarancuta". Si nu doar la noi. Si in Occident, si in America, si peste tot.

Avem deci... ce? Un cuvant care are un tata... Mark Simpson, si o mama: falsa egalitate dintre sexe. Mai are si un nas, care este mediul urban.

Metrosexualul este barbatul care crede despre sine ca trebuie sa arate bine, este barbatul care isi tot cauta haine (nimic deosebit, femeile fac asta zilnic - se spune chiar ca aceasta constatare a stat la baza celei mai importante descoperiri din secolul trecut: enigmaticul punct G este la finalul cuvantului shoppinG), este barbatul care nu se uita in oglinda doar ca sa nu se taie cu lama de ras.

Metrosexualii sunt narcisisti? Nu obligatoriu. Poti sa-ti doresti sa arati bine chiar dintr-un motiv exact opus; poti sa ai grija de lookul tau pentru ca tu crezi ca altceva nu ai. Este

Sunt ei afemeiati? Din nou... nu obligatoriu! Un metrosexual poate fi, spre exemplu, un excelent om de afaceri, care stie ca o infatisare placuta deschide usile mai repede decat una oarecare.

metrosexual

Am inceput de la articolul lui Cutish, il amintesc si la final, inainte sa-mi exprim propria-mi parere. Spunea ea ca trebuie sa ai grija: daca cineva te intreaba pe strada... "Nu va suparati, sunteti metrosexual?"... nu zice <nu> (...) cu gandul ca e unu’ care isi satisface nevoile sexuale in metrou.

Parerea mea este ca a fi metrosexual e ok. Care e marea problema in a-ti dori sa arati bine? Stim toti ca "a dori" nu are un caracter autosuficient si ca "pica para malaiata" ori "doamnea-ajuta" nu prea mai fac minuni. Asadar... fiti metrosexuali! E, oricum, mai bine decat sa reprezentai motivul pentru care mijloacele de transport in comun sunt ocolite; mai ales acum, ca vine vara...

sursa foto : 1 ; 23 comentarii vrei sa comentezi?

(wo)man? why?
Patrick Bateman
#1 -

Comentariu nou

Inca o notiune inventata deampulea, pentru a face noi pe desteptii:) In Grecia sau in Roma antica, cultul corpului masculin si regulile de frumusete erau aproape o institutie de stat, get in touch with Petronius for details.
Nu mai vorbesc de fantele (de prost gust) de Obor, metrosexual prin definitie.. :D
Oricum, cea mai tare e aia cu ubersecsualu' .. Ce-are mila cu sexu', lol.

(wo)man? why?
krossfire
#2 -

Vazut

De-abia acum am vazut link-ul :)

(wo)man? why?
ankit saini
#3 -

pay
This is too much effective and best service provider to the people who has the mind to connect with it payday loans no credit check instant approval absolutely you will find best result with it

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera