Warm-up #owr11: Proiecție & Q&A „Doar o răsuflare”

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania are loc între 16 și 25 martie 2018 la București.

În cadrul seriei de evenimente de „warm-up” pentru ediția cu numărul 11 a Festivalului One World Romania suntem așteptați la o proiecție specială a documentarului „Doar o răsuflare”, la care va participa și realizatoarea acestuia, Monica Lăzurean Gorgan.

28661351_10155366749718994_7990106503187005440_n.jpg

Doar o răsuflare” a făcut parte în 2017 din programul de distribuție alternativă KineDok, desfășurat de Asociația One World Romania pe parcursul României.

Suntem așteptați vineri, 9 martie, de la ora 19:30 la Rezidența BRD Scena9. Intrarea este liberă!

Doar o răsuflare” explorează natura profund contradictorie a iubirii în viața de familie. Reprezentând atât o călătorie inițiatică, cât și o parabolă teologică, filmul urmărește 7 ani din viața familiei Sircea din Copșa Mică, România, capturând în imagini picturale de poezie pură încercările și necazurile lui Dobrin, ale soției sale Lia și ale celor 3 copii. Dobrin așteaptă să se întâmple un miracol, care să o facă pe mezina familiei să se ridice din scaunul cu rotile și să poată merge. Pe măsură ce îi vedem copiii devenind adulți, suntem martori la felul în care conexiunea lui strânsă cu Dumnezeu are un impact puternic asupra relațiilor de familie. Filmul dezvăluie absurditatea și frumusețea, fragilitatea și puterea ființei umane, prinse între iubire și credință, pământ și rai. Reiterând povestea lui Iov, această fabulă existențială despre iubire, credință și ciocnirea dintre ele prezintă schimbările complexe care au loc de-a lungul timpului în cadrul dinamicii emoționale a familiei, pe fondul transformării ecologice, sociale și economice.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera