Valea Cascadelor: oborul de provincie, plin de bisnitari, neasteptat si amintiri

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

La intersectia Bulevardului Timisoara cu str. Valea Cascadelor se afla acest loc nestiut de multi si in acelasi timp stiut de toti, un talcioc original, fara pretentii, dar plin de lucruri misto.

Prima oara cand am auzit de Valea Cascadelor, n-a fost intr-un context pozitiv. Unui prieten i se furase bicicleta si a gasit-o acolo, de vanzare. Povestea a avut un final fericit totusi, dar lucrul care mi-a captat atentia a fost, ca desi trecut printr-o experienta aiurea, omul descria foarte frumos acest targ de cartier.

A trebuit sa vad cu ochii mei de horder si m-am dus si m-am tot dus, pana aproape de iesirea din Bucuresti, la Valea Cascadelor.  Aparent e departe, dar cu masina ajungi in 20-30 de minute de la Unirii si cu mijloace de transport in comun, metrou si autobuz, in aproximativ 40-45.

Am gasit destul de usor locul, ghidandu-ma dupa semnele de Selgros si Dedeman, care sunt peste drum.
Cand am ajuns, prima impresie  a fost ca se dau covrigi pe gratis. Era plin de oameni agitandu-se in jur, masini parcate haotic, toti voiau sa fie acolo si stiau ei ceva.

Intrarea e 2 lei, spatiul e in aer liber, dar supravietuieste si pe vreme mai aspra, e deschis joi, sambata si duminica.

Aveti grija sa nu veniti la spartul targului, in jur de 12, cand vanzatorii sunt deja ametiti, flamanzi si nu mai au chef sa stea.

La Valea Cascadelor se merge dimineata.

Cand treci de porti patrunzi intr-un loc atemporal, eclectic, cu un feeling de film categorie B pe alocuri. Din difuzoare rasuna manele sau muzica populara, vanzatorii ambulanti gen Mamaia 95’ isi canta marfa, hit-uri de succes precum “avem covrigi la 1 leu, covrigi la 1 leu, hai poftiti covrigi la 1 leu”, “ cola rece, fanta, energizant” sau “tigari tigari, tigari aveeem”. Unii din ei, cu personalitate muzicala umbla cu radio in jurul gatului si ne incanta cu playlist-ul propriu.

In materia de marfa, in Valea Cascadelor gasesti orice, absolut orice. Haine, accesorii, pick-upuri, aparate foto, ciocolata de pe alte meleaguri, electrocasnice, biciclete, carti, mobilier, geamantane, suruburi, surubelnite, toate sunt, fie intinse pe jos, puse gramada, fie pe niste masute sau in portbagajul unor masini.

Preturi:
Haine de la 1 leu in sus
Biciclete de la 200 in sus, iti poti lua una in stare buna, frumoasa, retro, cum se poarta, cu 300 de lei
Geamantane 10-30 lei
Accesorii de la 1 leu
Palarii 10-30 lei
Posete 10-50 lei
*Preturile sunt negociabile

 

Ai grija sa-ti pastrezi macar 10 lei dupa ce ai ajuns la saturatie de cumparaturi, ca la final de zi in Valea Cascadelor, lumea se asaza la una din masutele de plastic cu fete de musama cu imprimeu floral si mananca un gratar ieftin care miroase a voie buna si a proaspat si bea manere cu 3 lei. E posibil sa fie nevoie sa imparti o masa cu cineva, dar asta e parte din experienta.

La Valea Cascadelor vin de obicei oameni in cautare de chilipiruri (65%), colectionari (30%) si ocazionalii hipsteri (5%).

Ce ne-am luat:

Poseta 9 lei (negociat de la 10):

Palarie 9 lei ( negociat de la 10):

Portofel de marunti 1 leu:                                                       Haina de blana 30 lei:

Cosulete, 2 lei cele mici si 5 lei cel mare:

Valea Cascadelor ramane un loc din alta vreme, autentic, plin de oameni veseli care nu au nevoie de mult ca sa se simta bine si, ce e cu adevarat special e, ca in momentul in care ajungi acolo, nici tu nu mai ai.
3 comentarii vrei sa comentezi?

Valea Cascadelor: oborul de provincie, plin de bisnitari, neasteptat si amintiri
x
#1 -

x

dar in stare n ai fost sa spui in ce zile se tine targul.

Valea Cascadelor: oborul de provincie, plin de bisnitari, neasteptat si amintiri
Amalia
#2 -

Comentariu nou

ba a spus, joi, sambata si duminica. Cititi cu atentie, ca si eu tot asa am aflat

Valea Cascadelor: oborul de provincie, plin de bisnitari, neasteptat si amintiri
enache
#3 -

Negociere = tiganeala

Neamurile proaste, tot neamuri sunt! Cine vinde acolo este om sărac, iar unii dintre noi tot insistăm cu negocierea. Cand mergem la mall căutăm să luăm haine de fitze, scumpe, dar când e sa l ajutăm pe un biet om sărman, căutăm să stoarce de la el chiar si un leu... Rușine!

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera