In ce locuri ne putem adaposti in situatii de urgenta? - Infografic adaposturi civile din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In ultima vreme, se tot discuta despre ce vor face bucurestenii in cazul unui cutremur sau al unui razboi. Sunt suficiente locuri in care acestia se pot adaposti?

Saptamana trecuta, Primaria Capitalei a dat publicitatii o lista cu 12 scoli pregatite cu echipamente necesare situatiilor de urgenta (paturi de campanie, generatoare, lanterne, targi). Acestea au o capacitate de 4.500 de locuri, iar Arena Nationala, un alt loc destinat adapostului, 25.000 locuri.

Pe langa acestea, parcajele subterane, statiile de metrou sau subsolurile cladirilor sunt o alternativa. Toate acestea insumeaza o capacitate de aproximativ 1.000.000 de persoane. In prezent, Bucuresti are 1.883.400 locuitori, conform numaratorii de la recensamantului din 2011.

In acest context, noi am facut un infografic care prezinta locuri in care te poti adaposti in situatii de urgenta. In afara de scoli, nu stim daca celelalte locuri sunt echipate corespunzator, insa speram ca autoritatile sunt suficient de responsabile astfel incat sa supravietuim.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera