un iarmaroc dezolant

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.

N-am mai trecut de multă vreme pe la „Romexpo”.

Rămăsesem cu atmosfera aceea de sărbătoare pe care-o știam în copilărie, cînd aici se ținea „TIB”-ul, toamna – și oamenii care n-aveau acces la nimica din ceea ce societatea de consum apuseană căscau gura la reviste colorate și la aparate industriale care chiar funcționau…

Dar asta a fost demult, nu-i așa?

Azi totul de pe-aici e un iarmaroc fără glorie!

S-au construit două pavilioane noi, mari – uriașe – foarte bune pentru orice s-ar desfășura înăuntru.

Doar că pe dinafară arată a orice – a parc logistic de pe centură, a hală de sortare a coletelor, a fabrică, a hangar. N-au nimic special, n-au nimic atrăgător, n-au nimic care să facă să strige „aici e inima și sufletul expoziției românești!”

Și-n fața lor, alei largi, sparte și pline de gropi; un tăpșan bătătorit și ars de Soare pe care se țin concerte ori festivaluri de mîncare făcută-n dube și rulote. Și parcare neasfaltată, plină de praf, o rușine.

Este dezolant: pentru că acest spațiu uriaș a fost gîndit armonios ca un ceva unitar, care să beneficieze de pavilionul central și să-l și pună-n valoare totodată. Vechile pavilioane laterale, mai mici, aveau chichirezul lor; pînă și casele de bilete aveau un stil arhitectonic al lor! Anexele de alimentație publică fuseseră construite elegant, plăcut, modern.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera