Un centru comercial si de locuinte se va ridica in spatele palatului Stirbei, in locul terasei Eden

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Terasa Eden este unul dintre locurile noastre preferate din Capitala. L-am definit ca fiind un colt de rai in peisajul urban si ne mentinem parerea si in prezent.

Gradina secreta e unul dintre putinele baruri din Bucuresti in care avem sentimentul ca nu suntem in oras, ci intr-un spatiu ferit de aglomeratie excesiva, blocuri si zgomot.

Din pacate, este posibil ca Edenul sa dispara, mai ales dupa ce am citit ca Primaria Capitalei, prin Comisia Tehnica de Urbanism, a dat unda verde proiectului imobiliar din spatele palatului Stirbei de pe Calea Victoriei.

Acest proiect prevede ridicarea unui centru comercial si de locuinte in spatele cladirii monument istoric pe fostele gradini ale palatului.

Planurile prezentate in cadrul Comisiei Tehnice de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei sustin ca imobilul din spatele palatului va adaposti locuinte si un centru comercial si au fost aprobate cu anumite diferente fata de propunerea initiala.

Mai exact, cladirea a fost retrasa mai mult fata de palatul Stirbei, cu circa 20 de metri, iar inaltimea ei a fost redusa de la 40 la 34,5 metri, in partea dinspre Calea Victoriei.

Pe partea cu str. Budisteanu, imobilul va avea o inaltime de 17,5 metri. 

In spatiul ramas liber intre palat si noua constructie va fi amenajat un atrium cu acoperis retractabil si un pasaj pietonal. Exact in locul pe care acum se afla Gradina Eden.

Pentru cine nu stia deja, Palatul Stirbei a fost construit intre 1833 si 1835, devenind, de-a lungul timpului, unul din locurile favorite ale protipendadei bucurestene.

Unul din punctele de atractie ale palatului Stirbei era tocmai gradina din spatele palatului, considerata a fi una din cele mai frumoase si luxoase gradini din Bucuresti.

In partea dinspre Calea Victoriei imobilul pentru care Primaria Capitalei tocmai si-a dat acordul va avea 7 etaje de locuinte, la mijloc cinci etaje de spatii comerciale, iar in spate inca trei etaje de locuinte.

La subsol vor fi 4 nivele de parcare ce vor avea circa 500 locuri de parcare.

Nu este prima oara cand va povestim despre acest proiect, insa se pare ca lucrurile merg in acest sens, iar sansele sunt destul de mari ca noi sa ramanem fara oaza noastra de liniste si relaxare.

Proprietarul palatului si initiatorul proiectului este Alexandru Popescu, iar biroul de arhitectura care realizeaza proiectul este Westfourth Architecture.

Ministerul Culturii a dat in secret  aviz pentru restaurarea palatului Stirbei pe 17 iulie 2013, iar pe 24 octombrie 2013 a dat unda verde proiectului imobiliar din spatele palatului, indicatorii urbanistici fiind un pic mai mari decat cei agreati miercuri de Comisia de urbanism.

Pe site-ul palatului Stirbei au aparut deja poze despre cum va arata noul loc. Voua cum vi se pare intreg proiectul? Sunteti de acord sau nu cu asa ceva?


Sursa foto

Pe aceeasi tema:
4 comentarii

Un centru comercial si locuinte se va ridica in spatele palatului Stirbei, in locul terasei Eden
catinca rotaru
#1 -

mall la palatul stirbei

Concluzie:
Metropotam face greseli de gramatica...si in al doilea rand, in locul diminetilor la umrbra in Eden, sau a dupa amiezelor cu partide de ping pong la o bere cu prietenii, vom savura, la o temperatura ambientala optima, o aroma optima, servita impecabil in cafenelele de la parterul mall-ului.

Ne vom incanta ochiul cu un du-te vino al ultimelor aparitii in moda, pe care le vom putea achizitiona chiar acolo, un etaj-doua mai sus. Si bineinteles, nu vom avea probleme cu parcarea.
Nici cu soarele, caldura, ploaia sau realitatea de afara. Cine vrea asa ceva, sa astepte concediul, ca doar stati la oras animalelor!
Pe curand deci, ne vedem la Mall, in centru, pe Victoriei.

Un centru comercial si locuinte se va ridica in spatele palatului Stirbei, in locul terasei Eden
Cerasela
#2 -

Comentariu nou

Catinca Rotaru...nu ma prind daca esti sarcastica sau nu. Eu sper totusi ca esti, ca sunt satula de ignoranti pe planeta asta. In rest, ce sa zic, nu e profitabil sa avem un colt de Rai pe Calea Victoriei, ca nu prea produce bani indiferent ca platim noi de 4 ori mai mult pe o amarata de Cola. Asa ca turnam repede niste beton, facem un mall unde sa ne etalam basinile si o parcare pentru masinile care ne care aparatul de facut basinile mentionate si gata, am rezolvat si cu Raiul. Ce atata liniste si pace si oxigen. Beton, moloz, zgomot, tarani, figuri, toale scumpe. Animale? Pai alea sunt mai destepte decat noi. 'Ai de steaua noastra.

Un centru comercial si locuinte se va ridica in spatele palatului Stirbei, in locul terasei Eden
ioana
#3 -

Comentariu nou

macar la mall, pana acum, nu am auzit niciodata manele :)

Un centru comercial si locuinte se va ridica in spatele palatului Stirbei, in locul terasei Eden
Pyrus
#4 -

Oprescu, omul care a demonstrat ca se poate!

Mentalitate cretina. In loc sa dezvoltam zone noi ale Bucurestiului, le mutilam pe cele istorice. Interesul pe termen scurt primeaza...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera