UberGREEN - un serviciu de mobilitate 100% electric

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Vești bune pentru mediul înconjurător! Uber lansează în București UberGREEN, un nou serviciu cu mașini 100% electrice, cu 0 emisii de carbon. 

București este primul oras din CEE cu un serviciu de ridesharing complet electric. În Europa, Uber mai oferă opțiuni de mobilitate electrice în Londra, Paris, Madrid, Amsterdam, Lisabona, Porto și Zurich.

La lansare, am avut ocazia să facem cunoștință cu o mașină specială, pe care cei de la studioul CRESC au îmbrăcat-o în totalitate în mușchi.

Ce este UberGREEN?

UberGREEN este un serviciu pilot cu mașini 100% electrice, cu 0 emisii de carbon.  Pilotul începe cu  20 de mașini Renault Zoe cu noua baterie Z.E. 40, care permite o autonomie de 300 km în mediu urban și limitrof după o singură încărcare.

Cum comanzi UberGREEN?

Începand cu 27 februarie, ora 12:00, intri în aplicația Uber și comanzi UberGREEN
Tariful pentru UberGREEN este același ca cel pentru UberSELECT: 1,65 lei tarif de bază/ 0,28 lei pe minut/ 1,65 lei pe kilometru. Tariful minim este 12 lei.

*E posibil ca UberGREEN să nu fie mereu disponibil din cauza cererii mari și a disponibilității limitate.

România a fost aleasă pentru lansarea serviciului pilot UberGREEN pentru că este una dintre  cele mai importante țări din Uniunea Europeană pentru Uber, dar și pentru că București se confruntă cu o problemă severă a poluării aerului.  “Bucureștiul are nevoie urgentă de un plan de transformare. Nivelul de poluare din Capitală, situat mult peste media europeană admisă, nu mai este o noutate. Astăzi, suntem expuși inhalării unor substanțe extrem de periculoase ce pot avea repercursiuni grave asupra sănătății noastre și a copiilor noștri. Necesitatea dublării spațiului verde pentru fiecare locuitor este foarte mare. Lipsa implementării acestui lucru poate avea un impact financiar semnificativ, din perspectiva Curții Europene de Justiție. Cuantumul penalităților poate ajunge chiar și până la valoarea de 100 de milioane de euro pe zi. Avem nevoie de o infrastructură inteligentă pentru transportul persoanelor, efectuată prin intermediul mașinilor verzi și în condiții de maximă siguranță a pasagerilor” a spus Andrei Coșuleanu, Executive Director Let’s do it România. 

Noi ne bucurăm de inițiativă și, mai ales, de grija pentru mediul înconjurător pe care ne-ar plăcea să o întâlnim mai des în România.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera