Uber se lanseaza oficial in Romania - o alternativa mai ieftina la taxiurile din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

[UPDATE: Ne-am plimbat cu Uber prin Bucuresti - mai scump ca taxiul, dar mai confortabil]

Uber lanseaza astazi in Romania uberX, primul sau program de ridesharing la nivel local. Odata cu introducerea uberX, Bucurestiul intra in randul oraselor din regiune care ofera servicii inteligente de transport. Dupa succesul sau in multe alte orase europene, Uber este incantat sa inaugureze etapa pilot a platformei sale de ridesharing in Bucuresti, oferindu-le atat pasagerilor, cat si soferilor din oras un nou mod de a calatori.

Ce este uberX?

uberX este o platforma ce conecteaza in timp real pasagerii cu soferii, oferindu-le posibilitatea sa calatoreasca in siguranta la un cost redus – totul printr-o singura aplicatie. Aplicatia Uber este disponibila pentrusmartphone (iOS si Android). Pasagerii trebuie doar sa isi descarce aplicatia, sa isi creeze un cont si apoi, apasand un singur buton, sa porneasca la drum.

Uber le ofera pasagerilor un nivel de siguranta fara precedent. Astfel, fiecare dintre ei poate vedea poza si numele soferului, precum si numarul de inmatriculare al masinii, inainte ca aceasta sa ajunga. In plus, pasagerii le pot trimite celor dragi o harta online pe care acestia ii urmaresc prin GPS, asigurandu-se, astfel, ca ajung in siguranta la destinatie.

Toti soferii inregistrati pe platforma uberX au peste 21 de ani si un permis de conducere valid, nu au cazier si sunt proprietarii unei masini asigurate conform legii. Fiecare dintre ei a fost verificat individual de Uber inainte de acceptarea inregistrarii lor pe uberX.

Uber este o companie de tehnologie care conecteaza in timp real pasagerii – utilizatorii aplicatiei cu acelasi nume – cu soferii care utilizeaza platforma. In prezent, platforma Uber ofera alternative de transport in peste 280 de orase din peste 50 de tari la nivel mondial, contribuid la schimbarea modului in care oamenii calatoresc prin orasele in care locuiesc.

Proiectul pilot uberX in Romania

Uber spera sa puna bazele unei platforme eficiente de ridesharing in Bucuresti si sa imbunatateasca eficienta masinilor din oras, in conditiile in care, in prezent, peste un milion de masini sunt folosite doar cate o ora pe zi. Cu o medie de ocupare a masinii de doar 1,3 persoane, utilizand mai eficient masinile prin ridesharing, acelasi numar de drumuri zilnice ar putea fi realizat folosind doar 250.000 de autovehicule. Completand optiunile existente de transport cu o varianta prietenoasa si de incredere, mobilitatea urbana din Bucuresti poate fi imbunatatita, reducand problema ambuteiajelor si impactul calatoriilor asupra mediului.

Uber se lanseaza oficial in Romania - o alternativa mai ieftina la taxiurile din Bucuresti

Rob Khazzam, International Launcher si reprezentant Uber, a declarat:

Suntem foarte entuziasmati sa lansam o varianta pilot a platformei uberX in Bucuresti. uberX le va oferi locuitorilor din Bucuresti un mod mai simplu, accesibil si flexibil de a se deplasa in siguranta prin oras.”

Uber se lanseaza oficial in Romania - o alternativa mai ieftina la taxiurile din Bucuresti

Ce trebuie sa stii

Prima ta cursa este gratuita cu codul "UBERBUCHAREST".

Cateva exemple de tarife:

Aeroportul Henri Coanda – Piata Universitatii: 40 RON
Centru Vechi – Drumul Taberei: 18 RON
Calea Floreasca – Gara de Nord: 11 RON

 Nu e nevoie sa lasi bacsis. Nu e nevoie sa platesti cash (in aplicatie poti sa-ti inregistrezi un card bancar, iar plata se face automat).

Va fi interesant de urmarit evolutia companiei pe piata locala mai ales in conditiile in care, nu demult, guvernul parea sa nu fie foarte fericit cu ideea unor servicii de felul celor oferite de Uber.

Pe aceeasi tema:2 comentarii

Uber se lanseaza oficial in Romania - o alternativa mai ieftina la taxiurile din Bucuresti
anon
#1 -

Ce frumos...

Cat a costat advertorialul? Copy paste tot materialul clientului?

Uber se lanseaza oficial in Romania - o alternativa mai ieftina la taxiurile din Bucuresti
cajun
#2 -

Uber cauta sclavi nu parteneri

despre minciunile Uber spuse soferilor, cititi aici :

http://uber-romania-cauta-sclavi.blogspot.ro/

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera