Tururi ghidate prin smartphone și misiuni captivante la Noaptea Muzeelor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Peste 30 de muzee din toată țara vor putea fi explorate prin tururi interactive, disponibile gratuit printr-o aplicație- Questo. Tururile construite de către muzeografi în colaborare cu arhitecții de experiențe din echipa Questo aduc un plus de interacțiune vizitatorilor și vor fi disponibile de pe data de 19 mai, în cadrul Nopții Muzeelor.

Vizitatorii vor găsi în aplicație diferite misiuni antrenante și vor fi ghidați pas cu pas printre exponatele din muzee. Pe măsură ce rezolvă provocările din aplicație, află povești neștiute despre expoziții sau oamenii care au legătură cu acestea.

Comunicat_presa_QUESTO.jpg

Spre exemplu, vizitatorii pot descoperi la Palatul Culturii din Iași ce legătură este între acesta și Suleiman Magnificul, iar la Cimitirul Bellu din București pot afla despre faptele de vitejie ale eroilor care au făcut posibilă Marea Unire. Aceste povești și legende, dar și sute altele pot fi descoperite în cele peste 30 de muzee participante prin tururile din aplicație.

Fiecare tur este creat sub forma unui quest pe care utilizatorii îl parcurg prin joacă pentru a descoperi detalii autentice, cu ajutorul unor indicii incitante și prin rezolvarea unor ghicitori distractive. Astfel, prin folosirea aplicatiei, vizitarea unui muzeu devine o experiență interactivă, o poveste descoperită pas cu pas.

Aplicația poate fi descarcată gratuit pe:
- Android: play.google.com/store/apps/details?id=com.questo.questoapp
- iOS: itunes.apple.com/ro/app/questo/id1216630504?mt=8

Lista muzeelor este în continuă actualizare, dar enumerăm: Asociația Moara de hârtie, Casa EFdeN, Casa Experimentelor, Casa Memorială Tudor Arghezi – Mărțișor, Castelul Bran, Cimitirul Bellu din București, Complexul Muzeal Bistrița Năsăud, MNAC, Muzeul Astra din Sibiu, Muzeul Căilor Ferate, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Muzeul de Artă Timișoara, Muzeul Dunării de Jos, Muzeul Județean de Artă "Centrul Artistic Baia Mare", Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Baia Mare, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național al Aviației Române, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Țăranului Român, Muzeul Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, Muzeul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Palatul Culturii din Iași, Palatul Stirbey Sinaia.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera