Transportul public in Bucuresti ar putea fi gratuit

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bucurestenii se declara din ce in ce mai nemultumiti de serviciile de transport in comun, iar Autoritatea Municipala de Reglementare a Setviciilor Publice Bucuresti vrea sa ia cateva masuri pentru a-i satisface pe calatori, dar si pentru a taia din cheltuieli.

Astfel, prima propunere ar fi transportul public gratuit pentru calatori. Ei cred ca, daca vor elimina cheltuielile cu personalul pentru casiere si controlori, dar si pe cele pentru achizitionarea cardurilor si intretinerea centrelor de vanzare, ar aduce profit companiei.


Sursa

Apoi, ei mai propun eliminarea gratuitatilor pentru pensionarii cu venituri mai mari de 2.500 de lei sau introducerea in autobuze a unui sistem care sa taxeze automat cardurile de calatorie imediat dupa ce calatorul s-a urcat in autobuz. Mai exact, vor fi montate niste aparate de validat care vor fi setate astfel incat sa detecteze cardul inteligent de la circa 70 de centimetri.

Acest lucru va fi anuntat de un sistem audio, pentru ca oamenii sa nu aiba motiv sa dea regia in judecata. O alta solutie ar fi sa creasca pretul calatoriei de la 1,3 lei la 1,8 lei.

Momentan, se pare ca singura solutie luata in considerare in mod serios de conducerea regiei este cea cu scumpirea calatoriilor. Deocamdata, niciuna dintre aceste decizii nu a fost aprobata si ramane de vazut daca aceste schimbari vor avea loc in viitorul apropiat.
1 comentariu

Transportul public in Bucuresti ar putea fi gratuit
Cavalary
#1 -

Comentariu nou

Propunerea cu cititoarele mai puternice e de-a dreptul periculoasa, demonstrand posibilitatea citirii datelor, inclusiv personale, complet fara stirea sau acceptul posesorului cardului, adica fix marea problema a tehnologiei in sine. Plus ca ar rezulta in taxari incorecte, de exemplu daca autobuzul trece foarte aproape de o persoana care are cardul in buzunar, eventual cand opreste in statie, sau mai ales daca sa zicem o persoana da sa urce si apoi se razgandeste, de exemplu pt. ca-si da seama ca nu-i masina potrivita sau considera ca-i prea aglomerat si mai bine mai asteapta sau o ia pe jos.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera