Tragedia din clubul Colectiv: 32 de decese, trei zile de doliu national, ancheta pentru ucidere din culpa inceputa si valuri de oameni care doneaza sange

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

UPDATE: Inspectoratul pentru stare de Urgenta, ISU Bucuresti, cere ajutorul cetatenilor pentru identificarea localurilor cu risc de incendii

UPDATE: Miting pentru demisia lui Cristian Popescu, primarul sectorului 4, astazi la 6 in piata Universitatii

UPDATE: 32 de morti - Inca o victima a incendiului din club Colectiv a decedat in dimineata zilei de marti, 4 noiembrie

UPDATE: Cei trei proprietari ai clubului Colectiv din Bucuresti au fost arestati pentru acuzatia de omor din culpa

UPDATE: Alin Anastasescu, unul din proprietarii clubului Colectiv, a fost retinut pentru 24 de ore

UPDATE: In cursul serii de 2 noiembrie, un barbat neidentificat de la Spitalul de Arsi a decedat. Era singurul ranit neidentificat pana acum. Numarul victimelor din incendiul din clubul Colectiv a a ajuns la 31. De asemenea, e bine de stiut ca exista o linie telefonica de urgenta pentru victimele incendiului din Colectiv accesibila la numarul 021 9647.

UPDATE: Situatia pacientilor in fiecare spital din Bucuresti - trei raniti au inceput sa isi revina

UPDATE: Pozitia oficiala a Primariei Sectorului 4 cu privire la functionarea Clubului Colectiv:"reprezentantii clubului au dat o declaratie pe proprie raspundere conform careia erau intrunite conditiile de functionare"

UPDATE: In seara de 1 Noiembrie, numarul decedatilor a ajuns la 30. O tanara de 26 de ani, pe nume Alexandra Matache, a decedat la Spitalul Bagdasar Arsenie.

UPDATE: Hoteluri, farmacii sau companii de transport s-au oferit sa ajute familiile victimelor din Club Colectiv - lista serviciilor oferite

Update: De la 27 de victime confirmate decedate, in decursul zilei de duminica dimineata, autoritatile au anuntat un numar de 29 de victime declarate la IML. Cele doua victime au murit in spital.

Articol original

Vineri seara, in club Colectiv din Bucuresti a avut loc un incendiu care s-a soldat cu un numar extrem de mare de raniti, printre care foarte multi tineri. Este probabil tragedia generatiei noastre, este tragedia unei tari si a fiecaruia in parte. Exista zeci de speculatii, oamenii dau cu vine in stanga si in dreapta, insa din respect pentru victimele decedate si familiile acestora, vom prezenta cateva fapte si cifre oficiale pentru a sintetiza bilantul acestei tragedii:

  • 31 de persoane decedate si alte 146 de persoane care sunt internate la acest moment la spitalele din Capitala
  • 17 dintre decedati nu au fost identificati
  • in acest moment sunt 146 de persoane internate in 10 spitale din Bucuresti
  • 5 din cei 146 de raniti internati la acest moment sunt neidentificati

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca sambata, la ora 12.30, va avea loc o sedinta de Guvern, iar Comitetul National pentru Situatii de Urgenta va propune declararea a trei zile de doliu national.

Ancheta in cazul incendiului de vineri seara, din clubul bucurestean Colectiv va fi preluata de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, aflat la locul incendiului, a declarat ca a fost inceputa urmarirea penala in rem, pentru fapta de ucidere din culpa, iar principala ipoteza de lucru ar fi incendiul, si nu explozia.

Raed Arafat a confirmat că clubul Colectiv NU AVEA APROBARE DE LA POMPIERI SĂ FUNCȚIONEZE Păi cum să aibă când în loc de...

Posted by Rezistența Urbană on Saturday, October 31, 2015

In cursul zilei de sambata se va desfasura procedura de identificare a victimelor, la sediul Institutului National de Medicina Legala (INML).

Bucurestenii s-au adunat inca de la primele ore la centrul de transfuzii pentru a dona sange si plasma. Va reamintim ca centrul unde puteti dona sange este pe strada Dr. Caracas, la 5 minute de metrou Piata Victoriei.

Impresionant de multa lume la Centrul de Transfuzie Sanguina din Bucuresti. Totusi, chiar si asa, nu dureaza decat o ora...

Posted by Dragos Asaftei on Saturday, October 31, 2015

Este nevoie si de donare de piele pentru cei care au suferit arsuri grave, informeaza Alin Pandaru, unul din martorii tragediei.

De asemenea, un martor a postat pe Facebook o imagine pentru a clarifica lucrurilein legatura cu showul pirotehnic. Nu a fost vorba de o explozie, ci de articii simple care au sarit pe stalpul din fata.

Am marea rugaminte sa spuna lumea doar informatii verificate 100%, altfel se creeaza panica inutil. Legat de incident,...

Posted by Vlad Bușcă on Friday, October 30, 2015

Revenim cu informatii.

UPDATE: 31 de oameni au decedat, ultima persoana in decursul zilei de astazi. Este vorba de un barbat, neidentificat, internat la Spitalul de Arsi.

Pe aceeasi tema:
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera