Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

[UPDATE: Chef Florin Dumitrescu despre testingul Metropotam - "Sandvisurile nu arata ca in pozele respective"]

Chéf Florin Dumitrescu a anuntat ieri cu mare mandrie ca dupa multe luni de munca a lansat trei sandvisuri "cu ingrediente si combinatii" pe gustul lui, "cu piureuri de legume si dulceturi facute dupa retete proprii, dar si ingrediente home-made, cum ar fi jambonul de casa". Suna bine, nu?

Pe noi ne-a facut sa dam fuga in aceasta dimineata pana la cel mai apropiat Carrefour (le mai gasiti si in benzinariile MOL, OMV si in reteaua INMEDIO), mai ales ca dintre toti de la Master Chef, el era preferatul nostru.

In fine, pana la urma le-am incercat noi, ca sa nu fiti voi nevoiti s-o faceti. 

Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu

La Carrefour le-am gasit inghesuite pe un raft de la raionul de mezeluri, trei la numar: sandvis cu jambon de casa, sandvis cu branza de capra si sandivs cu piept de pui, crema de branza si avocado.

Fiecare dintre ele a costat in jur de 13 lei si un pic. Un pret destul de mare pentru un sandvis, dar am zis ca or merita, doar sunt facute de un Chef, nu de un shaormar.

Asa ca am dat 40 de lei pe 3 sandvisuri si am dat fuga sa le degustam, sa ne lasam papilele gustative rasfatate de "dovleacul adus la rang de delicatesa", in combinatie cu sunca de porc creata dupa o reteta proprie a lui Florin Dumitrescu.

Sandvis jambon de casa - 13,25 lei

"Sunca de porc creata dupa o reteta proprie, dovleacul adus la rang de delicatesa, totul condimentat pe placul meu cu o dulceata de ardei iute, se imbina intr-un gust intens, deloc picant, dar cu multa personalitate." ... si foarte multa paine, dupa cum se poate vedea.

Pe eticheta scrie paine ciabatta 50%, jambon 27,27%, dulceata 9,09%. Cu siguranta au gresit proportiile, pentru ca painea era cam 80%.

Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu

Dovleacul era intr-adevar ridicat la rangul de delicatesa, pentru ca era aprope inexistent, ca o specie aparata de lege (fiind frustrat de acest aspect, o sa-mi cumpar un dovleac intreg din piata, cu o treime din banii dati pe sandvis, si o sa-l mananc pe tot ca pe o delicatesa). 

Jambonul de casa era si el o specie pe cale de disparitie, atat de putin, incat nu simteam decat gustul de ciabatta in gura si un pic de usturime dulce de la dulceata de ardei iute. 

Dezamagire maxima. Oribil!

"Florin, daca ma duceam la mama cu un astfel de sandvis si ii mai ziceam ca e facut de tine, dupa ce s-a uitat atat de mult timp la emisiunile cu tine, ar fi izbucnit in lacrimi si mi-ar fi zis ca e facut de Mihai Gadea, ca doar el poate minti cu atata nerusinare."

Sandvis cu piept de pui, crema de branza si avocado - 13,65 lei

"Pentru ca nu sunt foarte gurmand si imi place sa mananc sanatos, recomand combinatia delicioasa de pui cu avocado, castraveti si crema slaba de branza."

A fost cel mai acceptabil dintre toate. Foarte scump pentru ce ofera, din nou, foarte multa paine, dar ingredientele s-au legat mai bine aici.

Totusi, cam fara gust, singurul lucru care se simtea cel mai tare era avocado-ul. Iar combinatia de piept de pui, branza si avocado nu este cea mai fericita.

Ca si mai devreme, cantitatile de pe eticheta sunt mincinoase: bagheta multicereal 40%, piept de pui 23%, crema branza 16%, avocado 9%. In realitate ar fi: bagheta 70%, pui 10%, crema branza 5%, avocado 5%, salata 10%.

Sandvis branza de capra - 13,10 lei

"Branza de capra este preferata mea, iar asocierea cu ardei copt acrisor, dovlecelul la gratar si rosia proaspata, pastreaza gustul fresh al zilelor de vara, indiferent de anotimp."

A fost, poate, cel mai ok ca estetica si ca echilibru intre cantitatea de paine si restul ingredientelor, dar gustul... DOAMNE!

Stiti cum lua Scarlatescu o imbucatura dintr-un preparat al unui concurent si se ducea imediat la cosul de gunoi... apoi se intorcea, lua farfuria si dadea cu ea de pamant?... Exact!

"Gustul fresh al zilelor de vara"? Gustul fresh de blana de capra! Dovlecelul pe gratar a fost gumos si insesizabil ca gust. Rosia a mai spalat un pic amestecul, dar atat.

Va garantez ca niciunul dintre cei 3 fosti jurati de la Master Chef nu ar manca in veci aceste sandvisuri, iar daca vreun participant ar fi indraznit sa le serveasca asa ceva... ar fi fost show. Horror show.

In concluzie: paine multa, ingrediente putine, amestecurile banale (sunca cu paine; branza cu rosii). Ne pare rau, noi nu mai gustam asa ceva. Un fiasco total!

Mai multe poze cu sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu

Pe aceeasi tema:



21 comentarii vrei sa comentezi?

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
d
#1 -

haa

bravo ! cineva trebuia sa ii dea si astuia peste nas la cat de ingamfat sunt toti 3!!

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
Anca Popistas
#2 -

Bine de știut

La cum arată pâinea, nu m-ar fi tentat deloc. Mă asteptam la cu totul altă pâine și da, foarte slab raportul pâine și restul. Mulțumim că ne-ati spus de ce să ne ferim.

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
Calin
#3 -

La ce sa te astepti

Totusi sunt niste sandvisuri facute in cazul cel mai bun pe o linie de productie, nu prea buna, in cel mai rau caz niste angajati cu ora ca arunca in dispre incredientele pe paine.
Sincer nu ai cum sa te astepti ca un chef sa stea sa faca sandvisurile astea ..

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
unurt
#4 -

ce sa te astepti de la unu de la postul lui Voiculescu

Normal ca e un mincinos ca ponta si toti cei care-l sustin de la postul varanului! Asa sunt toti dupa asemanarea conducatorului lor!

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
Raluca
#5 -

Comentariu nou

Eu am testat mititeii lui Scarlatescu si chiar mi-au placut. Clar insa nu voi cumpara sandvisurile descrise mai sus, chiar daca Chef Florin era si preferaul meu...

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
Emma
#6 -

Cu fraza asta ai spus tot :)...

..."In fine, pana la urma le-am incercat noi, ca sa nu fiti voi nevoiti s-o faceti."
Foarte bine scris articolul.Multumim pt economia facuta. Bleax, nu ma ating chiar daca curiozitatea existA!

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
cancan
#7 -

asa

asa sunt toate sandvishurile in frantza , nu gaseshti un sandvish ca lumea la supermarket, numai porcarii din astea..baza tot la arabii din coltz

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
Andrei
#8 -

Asa ti-a zis tie basescu ?

Ti-a zis basescu de Gadea ca minte si tu ai pus botul ? :)
Probabil ti-a zis si la ce posturi tv sa te uiti si ce sa mananci la pranz.

Dar din curiozitate, ce altceva ti-a mai spus sa faci si tu l-ai ascultat ? :)

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
cata
#9 -

stati linistiti

el nu are nici o treaba cu acest produs totul e afacere ,contactezi o firma de sandwichuri creezi o eticheta o poza draguta si gata .Asa pot aparea syte de produse peste noapte ,doar putina imagine si gata.

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
Gogu
#10 -

Gadea

spinei lu mata ca daca nu i place de la Gadea sa ia de la Basescu ca la el nu a mai ramas nici painea , deci o sai placa sigur.

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
Gabriel
#11 -

Avocado intr-un sandvisi pe care vrei sa-l mananci peste minim o zi?

Trebuei sa fii penibil de prost ca sa-ti pui avocado intr-un sandvisi pe care doresti a-l manca dupa cateva ore. Avocado-ul se oxideaza foarte repede!

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
Flori
#12 -

Comentariu nou

Mai Bine the duci la Subway si pretul e mult mai mic; toate ingredientele aunt proaspete.plus ca poti sa-ti alegi de la tipul de Paine pana la sos..Il au si pe cel de avocado.O si buna!

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
andra
#13 -

pacat ca-si terfelesc imaginea cu niste produse atat de proaste

macar de astea nu ma mai ating;asta dupa ce am gustat si "mititeii lui scarlatescu" si am concluzionat ca cei de la lidl sunt de 10 ori mai buni

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
Loredana
#14 -

Oameni de raha*

Spre deosebire de voi, eu abia astept sa incerc aceste sandwich-uri!!!! Voi ce care ati scris numai rautati aici sunteti niste oameni invidiosi si habar nu aveti sa apreciati munca unui om! Oameni de raha* ce sunteti!!!!

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
D'andy
#15 -

Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu

Nu stiu de unde le - ai scos dar stiu unde sa le bagi !

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
Daniela
#16 -

Subway!!!!!

Metropotam, un blog pe care il urmaresc cu drag! Sandwichurile arata cel putin de groaza iar pretul este nejustificat. Prefer Subway ul de 1000 de ori! Recunosc, am fost tentata sa cumpar insa dupa ce am vazut fotografiile voastre, mi a trecut!

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
alkex
#17 -

sandvis

Nu inteleg care e problema,sandvisurile probabil nu sunt facute de florin dumintrescu el a incasat o suma de bani pentru folosirea imaginii si a clampanit ceva de o reclama.Atat.Vorbiti cu cei care i-au dat contractul asta.

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
Marius
#18 -

Comentariu nou

Exista cineva care chiar credea ca bucătarul ala face el cu mânuțele lui sandvișurile? Omul și-a vândut imaginea (la fel cum o fac alea de pe centură) pentru o anumita suma de bani. Poate a dat el rețeta pentru sandvișuri dar atât.

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
ruxandra
#19 -

ce frumos au copiat acest articol

http://www.click.ro/vedete/romanesti/exclusiv-tu-ai-manca-asa-ceva-chef-am-testat-noile-sandvisuri-create-de-florin

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
Bucur
#20 -

Ce m-as rade

Daca cineva ar baga un sandvis d-asta in buzunar la vreun show ... si sa-l puna pe farfurie la un test :D

Testing: Sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu - banale spre oribile si scumpe
mik
#21 -

Comentariu nou

In primul rand cred ca Chef FD a facut o miscare de kkt (ca sa il citez pe el), cand a ales sa apara in mizeria numita Hell s Kitchen. Adica asa e cand ai un pret. Cam mic al lor as zice. Doi: a zis el ca ii.place bucataria italiana. Mda...o bucatarie gustoasa, dar simpla. Tot el a zis ca nu ii place bucataria romaneasca si nu ii place sa faca placinte sau ciorbe. Eu zic ca nu stie. E simplu sa frigi o carne si sa ii aranjezi estetic o salatica si sa stopesti cu un sos...dar e muuult mai complicat sa faci un desert frantuzesc de ex. Asa ca, realizez ca la acest "chef", e mult fas, lauda de sine si cam atat. Un bucatar care apare la tv. Am pastrat la final...comrntariul despre sandwichurile lui. Am gustat doua(de la o prietena, deci ma bucur ca nu am aruncat banii asa cum a aruncat ea 75% din ele...): ca orice mancare de benzinarie: paine multa, aere de gourmet..."jambon dupa reteta proprie"...sa faci tu plici mai florine???, o lingurita de piure de dovleac unsa pe paine...Bleah! Nu mai scriu nimic ca ma enervez. Asa ca bai baiatule, mai stai la bucatarie. Acuma daca te vedem la tv, e una, nu ne-am tampit brusc.ce faci tu e o schema de scos niste bani dintr-un rahat. Mai uita-te si tu pe la chefii aia de prin Franta...Maine poimaine iti pui mecla pe punga de seminte...bio, ca sa coste 13 lei, sau prajite dupa o reteta proprie :-):-):-)

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

La ce festival din Romania mergi in 2016?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera