Taximetristii vor greva impotriva Uber - ce raspuns a dat compania

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) solicita adoptarea unei Ordonante de Urgenta a Guvernului prin care ei spun ca va fi eliminata pirateria si toate activitatile neautorizate din transporturi.

Printre aceste activitati ei mentioneaza si serviciile UBER. Contrar ei ameninta cu o greva incepand cu 16 aprilie.

Una dintre principalele solicitari ale COTAR este aceea ca aplicatiile de tip UBER sau alte platforme similare sa fie obligate sa se autorizeze.

1.jpg

Cat timp exista o legislatie nationala, nu este posibil ca unii transportatori sa se supuna legilor si altii sa functioneze sfidand aceeasi legislatie, fara a fi sanctionati, spun transportatorii din COTAR, intr-un comunicat de presa remis luni.

3.png

Membrii confederatiei au planificat initial o greva pentru finele lunii martie, insa amana protestele ca urmare a faptului ca OUG mentionat se afla pe circuitul de avizare.

Aceasta Ordonanta de Urgenta a plecat spre avizare, catre Ministerul Dezvoltarii si Ministerul de Interne, pe data de 17 martie 2017. Din informatiile noastre, Ministerul Afacerilor Interne sustine aceasta ordonanta. Asteptam acum si sustinerea din partea Ministerului Dezvoltarii si cerem Guvernului sa adopte cat mai repede aceasta Ordonanta.

In privinta protestului, pana in prezent nu am primit un raspuns de la Primaria Capitalei, nici ca a fost aprobat, dar nici ca a fost respinsa cererea noastra. Asteptam pana pe 16 aprilie Ordonanta de Urgenta pentru eliminarea pirateriei din transporturile rutiere, iar in cazul in care aceasta ordonanta nu va fi data de guvern, COTAR va organiza actiuni de protest, spun ei.

2.jpg

Raspunsul UBER

Ca reactie la comunicatul trimis ieri de Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), va trimitem pozitia UBER, pentru care am rugamintea sa citati oficialii UBER in Romania.

4.png

UBER este deschisa oricarei dezbateri care sa duca la reglementarea serviciilor pe care le ofera in Romania. Asa cum am mai spus, suntem primii care ne dorim reglementare, dar o reglementare care sa nu puna piedici inovatiei si care sa defineasca serviciile ca UBER in mod corect, in concordanta cu recomandarile Comisiei Europene.

UBER nu este un serviciu de taxi - este o aplicatie de mobil care permite oamenilor sa isi imparta masina contra cost intr-un mod transparent, sigur si 100% fiscalizat. UBER si partenerii sai contribuie cu milioane de lei la buget si ofera un serviciu folosit cu incredere de peste 250,000 de oameni din Romania.

Demersul COTAR, bazat in buna parte pe dezinformare, echivaleaza cu incercarea de a dez-inventa Internetul, in avantajul catorva si in dezavantajul a zeci de mii de oameni. Nu poti opri inovatia tehnologica doar pentru ca, odata cu ea, esti nevoit sa evoluezi si tu. Daca pentru COTAR sunt prioritare interesele transportatorilor si ale firmelor de taxi, pentru UBER Romania prioritare sunt satisfactia si siguranta oamenilor care se deplaseaza prin orase.

UBER Romania a inregistrat anul trecut o crestere de 300% a numarului de utilizatori pentru ca ofera un serviciu sigur, civilizat si usor de folosit. Toate aceste lucruri sunt posibile datorita tehnologiei. O tehnologie pe care o folosesc 95% dintre tinerii din Romania, adica cel mai activ segment al populatiei, o tehnologie in care ei au incredere si pe care o recomanda in proportie de 80% si familiei, prietenilor, colegilor de munca.

Subliniem din nou ca vrem sa fim un partener al autoritatilor pentru a rezolva problema traficului din marile orase - avem tehnologia si datele pentru a face acest lucru.

5.jpg
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera