Taximetristii independenti: Uber e ilegal

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ieri a fost lansat in Romania uberX, iar noi am vrut sa stim care e pozitia taximetristilor cu privire la aceasta aplicatie. Reprezentantii lor spun ca aplicatia e ilegala si vor face tot ce le sta in putinta pentru a o contesta.

De altfel, in august 2014, Guvernul Romaniei a adoptat legea anti-uber, care stabileste sanctionarea persoanelor fizice sau juridice care efectuează activitati neautorizate de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor.


Sursa

Am stat de vorba cu Radu Viorel, presedintele Asociatiei pentru Drepturile Taximetristilor Independenti.

Uber va incuraja pirateria si evaziunea fiscala. Anul trecut, Guvernul a modificat legea taximetriei (nr. 38/2003), transportul in regim de taxi putand fi facut doar de persoane care detin autorizatii. Activitatea e reglementata si autorizata, orice alta practica este ilegala.

Legea spune cam asa:

Transporturile de persoane sau bunuri in regim de taxi se pot executa ca servicii de interes public pentru populatie, de regula, in interiorul unei localitati, numai pe baza autorizatiei pentru transport in regim de taxi, valabila, emisa de autoritatea administratiei publice locale, in conditiile prezentei legi,

Pentru ca o considera o practica abuziva, reprezentantii taximetristilor spun ca vor face tot ce e posibil pentru ca aceasta aplicatie sa nu functioneze pe piata.

Vom contesta aplicatia chiar si la Uniunea Europeana. Tari precum Italia si Marea Britanie sunt impotriva acesteia, un europarlamentar chiar a initiat un proiect prin careUber ar putea fi interzis. 

El spera ca cetatenii vor intelege ca aceasta practica e ilegala si vor alege sa circule cu firmele autorizate de taxi.

Poate calatorii vor alege varianta mai ieftina, dar nu cred ca societatea romaneasca vrea haos. Daca lumea accepta practici ilegale, noi vom preda autorizatiile si sa vedem atunci.

Uber e primul program de ridesharing la nivel local. Cu alte cuvinte, orice sofer peste 21 de ani, care are un permis de conducere valid, nu are cazier si e proprietarul unei masini asigurate conform legii, poate transporta persoane, exact ca orice firma de taxi. Daca sunteti curiosi cum functioneaza, noi am mers cu Uber.

Pe aceeasi tema:2 comentarii vrei sa comentezi?

Taximetristii independenti: Uber e ilegal
ionut
#1 -

Moare planeta

MEDIUL SI STRESUL POPULATIEI datorat traficului infect este MULT mai important decat practica de impoztare pe care statul o percepe…daca ''statul '' inca nu intelege…sper ca populatia sa inteleaga si sa se mobilizeze putin in strada

Taximetristii independenti: Uber e ilegal
Vorbek
#2 -

Comentariu nou

http://uber-romania-cauta-sclavi.blogspot.ro

acesta e UBER.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera