Tabăra de Film SPECTRUM – rețeta unei săptămâni creative

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tabăra de Film SPECTRUM s-a încheiat după o săptămână plină de creativitate cu o proiecție specială cu scurtmetrajele realizate de participanți, care a avut loc pe 17 iulie în Piața Frații Buzești. Publicul a râs, a căzut pe gânduri și s-a bucurat, aplaudând tinerii cineaști minute în șir.

Între 10 și 18 iulie, Craiova a fost platou de filmare pentru Tabăra de Film SPECTRUM – cel mai nou proiect al Casei de Cultură „Traian Demetrescu ”.
Timp de o săptămână, cei 30 de participanți, au fost împărțiți în 5 echipe de filmare. Fiecare echipă a dezvoltat un scenariu în urma unor exerciții de creativitate. Susținuți îndeaproape de traineri, au trecut prin fiecare etapă a unei producții de film – dezvoltare scenariu, pregătirea filmării, filmarea și editarea scurtmetrajelor.

Scopul Tabărei de Film Spectrum este să le ofere tinerilor pasionați de lumea filmului un laborator de creație în care pot să își dezvolte creativitatea, să faciliteze discuțiile între oameni cu aceleași pasiuni și interese și să îi pună față în față cu oameni din domeniu. Participanții au avut oportunitatea de a se întâlni cu Adrian Titieni, Gabriel Sandu, Roxana Maraloiu și Diana Iacomir, alături de care au învățat despre procesul de creație din spatele unui scurtmetraj, au dezbătut filme, au descoperit lucruri noi, au legat prietenii și și-au exersat creativitatea.

„Tabăra de Film SPECTRUM este un vis devenit realitate pentru mine. Mi-am dorit să creez un spațiu de joacă pentru tineri, un spațiu în care să experimenteze, să își permită să greșească, să învețe să nu se blocheze atunci când lucrurile nu merg conform programului și să își dea frâu liber creativității. Și noi trainerii, am avut foarte multe de învățat de la participanți și unii de la ceilalți. Sunt foarte mândră de toți participanții și de scurtmetrajele rezultate în urma acestei săptămâni. De-abia aștept ediția cu numărul doi.” – Diana Iacomir, trainer de film.

“Ne-am propus ca Tabăra de Film SPECTRUM să fie o platformă de experimentare pentru tineri care sunt la început de drum în ceea ce privește domeniul cinematografiei. În același timp am gândit tabăra ca pe o provocare adresată lor care să le stimuleze creativitate și capacitatea de a lua parte la un proces colaborativ. Și deși am avut parte de produse finite pline de prospețime și creativitate cred că valoarea acestui proiect rezidă în procesul de producție acolo unde se câștigă experiența reală și unde tineri au putut fi îndrumați de profesioniști cu experiență, transformând acest proces creativ și într-unul educativ” – Laurențiu Tudor- Manager Casa de Cultură “Traian Demetrescu”

Proiectul a fost organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” și a fost susținut la fiecare pas de Fado Bar și Smart Cup.
1 comentariu

Tabăra de Film SPECTRUM – rețeta unei săptămâni creative
ssfs
#1 -

Cyclosporin A
Cyclosporin A Cyclosporin A

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera