Studiile au confirmat urmatoarea teorie - pisicile chiar au suflet si vor sa petreaca timp cu stapanii lor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ideea ca pisicile nu se ataseaza de stapanii lor, iar cainii o fac este una controversata. Iata ca in prezent avem si un raspuns oficial, rezultat in urma unui studiu facut de Oregon State University si publicat in Behavioural Processes - pisicile se bucura de contactul uman, mai mult decat se bucura sa manance.

1.jpg

Da, ati auzit bine, pisicile chiar vor sa petreaca mult mai mult timp cu noi. Autorii studiului au spus ca pisicile nu sunt in general vazute ca fiind animale sociabile sau usor de dresat, deoarece "lack of knowledge of what stimuli cats prefer, and thus may be most motivated to work for".

4.jpg

Pentru a testa aceasta teorie si a demonstra ca pisicile chiar au suflet, oamenii de stiinta au facut o serie de teste in care au pus 50 de pisici (atat vagabonde, cat si pisici de casa) in situatii diferite.

Cercetatorii au luat aceste pisici si timp de cateva ore le-au lasat fara mancare, contact uman, miros si jucarii. Apoi au introdus acesti stimuli pentru a vedea ce aleg. Felinele au ales - cele mai multe au preferat contactul uman pe primul loc.

3.jpg

While it has been suggested that cat sociality exists on a continuum, perhaps skewed toward independency, we have found that 50% of cats tested preferred interaction with the social stimulus even though they had a direct choice between social interaction with a human and their other most preferred stimuli from the three other stimulus categories.

2.jpg
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera