Sorin Oprescu are dosar la DNA - primarul Bucurestiului ar face parte dintr-un grup infractional organizat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ei bine, se intampla... Sorin Oprescu a intrat si el in atentia DNA. Si banuim ca acesta este doar inceputul pentru acest primar care si-a batut joc de Bucuresti.

Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti a anuntat astazi ca a depus la DNA o plangere penala impotriva lui Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, dar si impotriva oamenilor de afaceri Dragos Bilteanu si Ioannis Papalekas, cat si a unor angajati ai Primariei Municipiului Bucuresti.

Oprescu si cei doi oameni de afaceri sunt acuzati de de apartenenta la un grup infractional organizat, iar funcționarii publici si de abuz in serviciu. Motivul este refuzul de a pune in executare hotararea judecatoreasca de desfiintare a cladirii Cathedral Plaza si de a proceda la demolarea imediata a acesteia pentru refacerea parcului public existent anterior.

Grupul infractional urmareste cu consecventa obtinerea unui castig material de circa 70 milioane euro, echivalent al valorii estimate a cladirii ilegale (conform informatiilor din piata), prin mentinerea acesteia in fiinta si eventuala sa punere in functiune, astfel incat aceasta sa poata fi valorificata ulterior", se arata in plangerea penala.

Conform sentintei civile nr. 2520/28.06.2012 pronuntata de Tribunalul Dambovita, Primarul General al Capitalei este obligat sa emita actul administrativ de demolare a constructiei construita ilegal in vecinatatea Catedralei Sf. Iosif. Insa pana la formularea plangerii penale, acesta nu a inteles sa desfasoare nici un act material de desfiintare, nici macar partiala, a Cathedral Plaza.

Primaria Capitalei nu a avut prevazute in bugetul municipiului pe anii 2013, 2014, 2015 sumele aferente demolarii propriu-zise, invocandu-se tot felul de motive neintemeiate sau chiar aberante (de exemplu, ca prin desfiintarea constructiei ilegale, s-ar darama Catedrala Sf. Iosif) prin care sa se justifice refuzul de a-si indeplini obligatiile legale.

Pe site-ul Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti mai scrie ca pentru a-si asigura succesul operatiunilor de blocare a desfiintarii constructiei, Primarul Oprescu si Millennium Building Development SRL (cei care detin Cathedral Plaza) au facut chiar si o rocada a avocatilor, fiecare punand la dispozitia celuilalt casele de avocatura cu care lucrau anterior.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera