Sistemul de management al traficului din Bucuresti, de 20 de milioane de euro, nu este functional momentan

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Va intrebati de ce exista haos in traficul din Bucuresti la ora actuala?

Pentru ca sistemul integrat de management al traficului din Bucuresti (BTMS) nu este functional. Investitie facuta in 2008, in valoare de 18.499.573 euro, sistemul era menit sa fluidizeze traficul din Bucuresti.


Sursa foto

Ce lucrari sunt prevazute in contractul de aproape 20 de milioane de euro:

  • 140 de intersectii au fost dotate cu echipamente specifice (Automate de dirijare a traficului ITC-2, Modem de comunicatii SHDSL), care functioneaza in modul adaptiv.
  • In fiecare intersectie sunt instalate camere video ale caror imagini sunt monitorizate de catre Centrul de Control.
  • 300 de autobuze Ratb fac parte din sistem si au prioritate la fiecare intersectie.
  • Prioritate la fiecare intersectie este oferita de asemenea vehiculelor de urgenta, cum ar fi cele de politie, ambulante, pompieri.

In 2014 Primaria Bucuresti a castigat si licitatia pentru mentenanta sistemului, prin Administratia Strazilor Bucuresti, un alt contract in valoare de aproximativ 60 de milioane de lei.

In ciuda acestor dovezi clare ale existentei unu sistem care sa fluidizeze traficul, traficul din Bucuresti este haotic pentru ca acest sistem nu este functional: nu mai exista nicio intersectie integrata in sistem, nu ne mai primesc date de trafic din teren, nu se mai fac corelari de trafic, nu se mai vizualizeaza si nu se mai inregistreaza fluxurile video, iar echipamentele din centrul de control prezinta un risc major de deteriorare.




Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera