Serviciile medicale nu vor mai putea fi decontate fara cardul de sanatate

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+Sursa

Presedintele Casei Nationale de Asigurari si Sanatate a declarat ca serviciile medicale nu vor mai putea fi decontate fara cardul de sanatate. Astfel, furnizorii de servicii medicale trebuie sa isi cumpere cititoare de carduri pentru a mai putea deconta sumele pentru operatii si consultatii.

Sistemul merge in paralel acum. Nu se va mai putea foarte curand, dupa 1 ianuarie, probabil pe 1 februarie. Este motivul pentru care insist de cate ori am ocazia ca furnizorii să isi cumpere cititoare de carduri. Daca as fi fost medic de familie si de oricare alt furnizor de servicii medicale mi-as fi cumpărat un cititor de carduri alaltaieri. Sunt absolut interesat ca lumea sa foloseasca acest card, sa vad cum reacționeaza sistemul. - a declarat Vasile Ciurchea pentru EVZ.

 

Cardul nu contine date si are rolul de a dovedi faptul ca pacientul a fost la un moment dat in cabinetul unui furnizor de servicii medicale, fiind astfel asigurat. Cardul va permite accesul la dosarul electronic al pacientului, aceste informatii fiind disponibile doar medicului de familie.El a fost testat in centrele de dializa din tara, iar rezultatul este unul satisfacator.

Pana in prezent au fost distribuite prin posta 12 milioane de carduri, reprezentand 85% din populatia peste 18 ani. Incheierea distribuirii cardurilor se va face pe 15 decembrie. Cei care nu au l-au primit il pot ridica ulterior de la casele judetene de asigurari.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera