Scrisoarea deschisa a unui angajat Acuarela care a ajuns virala si explica conditiile de munca ale localului din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Beneficiile mediului virtual sunt multe si la vedere - unul dintre ele (printre cele populare) este tocmai faptul ca iti poti spune of-ul, in ideea de a face dreptate sau a te descarca pe anumite probleme.

Popa Razvan, ajutor de ospatar la S.C. Studio Plastilina S.R.L., firma care are si Acuarela (locul unde muncea Razvan) din Bucuresti, a publicat pe medium.com o scrisoare deschisa, in care isi anunta patronii ca si-a dat demisia.

1.jpg

In lectura de 9 minute, Razvan povesteste cu lux de amanunte faptul ca nu si-a primit salariile intregi, modul in care era tratat de cei din conducere si toate meschinariile de la job.

"In tot acest timp, am primit un numar de douasprezece salarii de la dumneavoastra, salarii care constau mai degraba in jonglarea cu priceperea unui cititor fidel de "Cum sa-ti pacalesti angajatii sa creada ca esti prietenul lor" sau "Cum sa scoti untul din angajati folosind cuvinte cheie precum echipa, pasiune si alti termeni de mers la inimioara" sau poate chiar "Cum sa iti bati joc de oameni fara sa fii prins in doisprezece pasi simpliā€ intre scandal, dojana, penalizare, promisiune, lauda verbala si cam atat, decat in bani care chiar platesc chestii precum chirie, lapte, carne, branza, oua. Din aceste douasprezece salarii, am luat doar sapte salarii intregi si doar cinci au fost insotite de bonusuri."

Este un text care pare sincer si la obiect pe care va invitam sa-l cititi aici.

Razvan a fost angajat timp de un an si 11 zile, pana in clipa in care a postat textul in mediul online.

39635175561.jpg

Apreciem atitudinea si curajul lui Razvan, mai ales ca in joc este numele unui brand simpatic si iubit de public.

Abia asteptam sa aflam si de la voi pareri, in sectiunea de comentarii de mai jos.

Pe aceeasi tema:




8 comentarii

Scrisoarea deschisa a unui angajat Plastilina care a ajuns virala si explica conditiile de munca ale localului din Bucuresti
Cristian
#1 -

Dubios

Cam ciudat baiatu.. de ce a stat 1 an daca era asa nasol?
Poate de fapt e o lupta interioara.. nu vrea sa accepte ca nu poate face altceva decat ospatarie :))

Scrisoarea deschisa a unui angajat Plastilina care a ajuns virala si explica conditiile de munca ale localului din Bucuresti
Bogdan
#2 -

despre curaj

Eu nu vad nimic curajos in ce a facut pustanul. Curajos este cel care la primul bon netaiat mentioneaza sefului ca nu va tolera asta, iar daca nu se rezolva se duce la ANAF. Curajos este cel care la prima portie expirata servita suna la DSP si cere un control. Curajos este cel care atunci cand este penalizat si primeste un wink, cere explicatii pana intelege despre ce e vorba.
Curajos este cel care dupa un an ii spune patronului in fata ca demisioneaza.
Pentru ca eu vreau sa se respecte legea de toata lumea in tara asta. Dar nu vreau sa plecam urechea la un om care doar arunca cu noroi in munca altora, "sugerand" doar niste nereguli fara sa aiba dovezi, nereguli fata de care el nu a luat deloc atitudine.
Au trecut de mult anii in care "ne era frica sa vorbim". Sa vorbim este azi normalitate, nu un caz de curaj.
Eu cred ca tipul e doar un mic las, care cauta mila online. E doar un spalator de rufe in public care cerseste putina atentie. Si pana nu se apuca sa ia singur atitudine fata de problemele astea eu nu am cum sa cred ca el este un curajos.

Scrisoarea deschisa a unui angajat Plastilina care a ajuns virala si explica conditiile de munca ale localului din Bucuresti
Ela
#3 -

Ba e foarte curajos

Daca nu statea un an, era job hopper. Se puteau scuza proprietarii ca nu stiau ce se intampla in ziua sau luna aia, dar asa, daca treaba asta se intampla cu regularitate, e clar.

E curajos ca isi spune povestea si numele, cati oameni mai stim care au facut asta? Ca putea sa faca mai mult - da, putea. Dar a facut mai mult decat marea majoritate oricum.

E amuzant la astfel de articole cand apar comentarii negative sa ghicesti care sunt ale proprietarului afacerii :))

Scrisoarea deschisa a unui angajat Plastilina care a ajuns virala si explica conditiile de munca ale localului din Bucuresti
Raluca
#4 -

Comentariu nou

Mi-e usor sa-l cred ca descrie aproape toti fostii mei sefi si in general situatia din restaurante. Stai mai mult cu speranta ca o data cu trecerea timpului o sa fii mai respectat. "Pana ne invatam unul cu altul" da da...nu pleci ca te inveti cu colegii si stii ca fugi de dracu si dai de ma-sa si in orasele mici astea sunt singurele job-uri ramase.Altceva se obtine doar cu pile, nu le pasa ce stii sa faci. Ma termina psihic comentariile de mai sus. Ma gandesc ce bine o fi de unii in ignoranta lor, unii care n-au de-a face cu lumea asta "de jos".Ei stau la chermeze cu de-al de "sefi" si inghit toate gogosile lor.

Scrisoarea deschisa a unui angajat Plastilina care a ajuns virala si explica conditiile de munca ale localului din Bucuresti
Nicu
#5 -

Popa Razvan-scrisoare deschisa-Acuarela

Am citit si zisele Acuarelei, care mie-mi confirma cele scrise de angajatul lor. Razvane, grea viata ai avut cu acei proprietari! Lipsa de omenie si dispretul cu care te-au umilit atata amar de vreme se simte ca au fost mai rele decat prea putinii bani cu care ti-au platit cele 30-40 de zile, mai mult nopti, de munca pe luna. Si cred ca se considera si vinovati ca te-au platit prea mult. Cunosc cate ceva in domeniul acesta, cu munca si cu banii cam asa este in multe locuri, dar exista si proprietari care nu sunt caini. Din nefericire pentru cei ce vor veni dupa tine, spusele tale n-o sa-i schimbe, specia asta are gene solide.

Scrisoarea deschisa a unui angajat Plastilina care a ajuns virala si explica conditiile de munca ale localului din Bucuresti
Razvan
#6 -

si totusi, unde e scrisoarea?

Scrisoarea nu poate fi accesata. Nu puteti sa reeditati postarea si sa adaugati textul scrisorii?

Scrisoarea deschisa a unui angajat Plastilina care a ajuns virala si explica conditiile de munca ale localului din Bucuresti
andrei
#7 -

n-as crede

I-a trebuit un an ca sa realizeze ca ceva nu e in regula?Mai degraba cred ca e o vendeta personala.Am fost in Acuarela si consider ca e un local civilizat si foarte placut.

Scrisoarea deschisa a unui angajat Plastilina care a ajuns virala si explica conditiile de munca ale localului din Bucuresti
silvia
#8 -

Comentariu nou

mie mi-e scarba de civilizatia zero+, dozata pe zone economice de interes, rand la care romanica sta in coada - la constiinta. animale dezbinate multi-directional pt a putea fi directionate dupa interesele personale ale unora cu scuza ca fac ceva fata de altii care oricum nu ar face ceva decat obligati/spalati pe creier.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera