Scandal legat de sediul PMB - Sorin Oprescu este acuzat ca risipeste banii publici pe fiul sau

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Primarul Capitalei Sorin Oprescu este acuzat ca risipeste banii publici pe fiul sau, care se pare ca detine cladirea unde isi are sediul Primaria Capitalei. Acuzatiile vin chiar in ziua (joi 30 ianuarie n.red.) in care edilul a supus votului consilierilor municipali hotararea prin care cerea cerea prelungirea pana pe 31 ianuarie 2015 a contractului de inchiriere a sediului de pe Splaiul Independentei.

Astfel ca "PDL Bucuresti il acuza public pe Sorin Oprescu ca este agentul imobiliar al fiului sau cu intentia evidenta de a plati, cu banii bucureștenilor, cladirea de pe Splaiul Independentei unde Oprescu-tatal a mutat sediul Primariei Capitalei. Cladire care, potrivit informatiilor detinute, apartine mascat fiului primarului general".

Acuzatorii sustin ca "furtul lui Sorin Oprescu din banul bucurestenilor a costat până acum 11 de milioane de euro".

In plus, PDL Bucuresti a anuntat joi, 30 ianuarie, ca va depune o sesizare la DNA pe numele primarului Sorin Oprescu pe care il "acuza public de jaf nerusinat din banii bucurestenilor".

Cu cateva zile in urma noi atrageam atentia asupra faptului ca Primaria Capitalei risca sa ramana din nou fara sediul de pe Splaiul Independentei. Decizia sta in votul consilierilor municipali. Ramane sa vedem cum se va finaliza acest conflict si daca acuzatiile la adresa lui Sorin Oprescu se dovedesc a fi adevarate.

Ulterior, consilierii au decis prin vot sa prelungeasca contractul de inchiriere a sediului pentru inca 8 luni. Edilul general a precizat ca pana in prezent nu a putut cumpara cladirea deoarece Ministerul de Finante nu i-a permis luand in vedere ca gradul de indatorare al municipalitati depasea 30%.

Insa de acum se poate datorita unei legi, care  reduce gradul de indatorare al municipalitatii cu 500 de milioane de euro, astfel ca s-a infiintat o comisie de negociere, iar dupa parcurgerea tuturor pasilor, pretul negociat va fi prezentat consilierilor generali. 

Sediul PMB a fost mutat pe Splaiul Independentei din 2010, cand la cel de pe Regina Elisabeta au inceput sa se faca lucrari de reabilitare si reconstructie.

Potrivit contractului de consolidare a Palatului Administrativ al Municipiului Bucuresti lucrarile ar fi trebuit terminate la 31 iulie 2013, dar termenul s-a prelungit asa ca PMB este nevoita sa functioneze in sediul inchiriat.

Pana in prezent s-au platit 10 milioane de euro, bani care ar reprezenta avansul pentru achizitionarea cladirii, insa PMB nu si-a exprimat intentia de a cumpara luand in considerare ca sediul a fost vandut in 2011 unui alt proprietar.

Sursa foto, sursa thumb
1 comentariu

Scandal legat de sediul PMB - Sorin Oprescu este acuzat ca risipeste banii publici pe fiul sau
maria
#1 -

Comentariu nou

Cu 11 milioane terminau sediul de la Cismigiu si mai construiau unul nou, rusine Oprescu!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera