Salina Turda se afla pe locul intai in topul celor mai cool locuri de sub pamant din lume

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Salina Turda din Cluj a iesit castigatoare in topul celor mai cool locuri underground din lume facut de Business Insider. In ultima vreme, salina a atras atentia presei straine si se pare ca si solistul trupei 30 seconds to Mars, Jared Leto, va filma acolo un videoclip.


Terasele de pe insula arata ca intr-un film SF

Salina este inscrisa pe lista monumantelor istorice din judetul Cluj, iar in 2012 a fost declarata proiectul turistic al anului. In articolul care a aparut in presa straina, sunt mentionate informatii datand din secolul XII, atunci cand sarea era scoasa manual.

In prezent, salina are un muzeu al mineritului, un parc de distractii, teren de baschet si mini-golf, o roata mare, un lac subteran pe care te poti plimba cu barca. Este foarte posibil sa devina noul loc artistic din Romania, cu proiectii de film, piese de teatru si concerte.


Sursa foto

Pe langa decorul de poveste, salina este recomandata de doctori pentru cei care sufera de astm, alergii, probleme respiratorii.

Citeste si: Salinele din Romania - le-ati vizitat pe toate?

Printre celelalte locuri cool din lume nominalizate de cei de la Business Insider, se numara un vulcan din Islanda, Po├žo Encantado din Brazilia, Puero Princesa din Filipine sau pestera de cristal din Mexic.

In acest ritm, nu putem decat spera la mai multe locuri superbe din Romania care sa devina faimoase in intreaga lume. Apropo, ati citit articolul despre Tunelul Dragostei aflat intre Otelul Rosu si Caransebes?


Sursa foto

Cum puteti ajunge la Salina Turda

Cu masina: Din Cluj Napoca pana la Turda, mergeti 30 km pe DN1 (E60). Daca veniti dinspre Campia Turzii aveti 11 km. Exista si niste autobuze care pleaca din oras. Detalii despre tarife si program de vizitare gasiti aici.

Iata si un clip de animatie, facut de o echipa de francezi, despre minunata salina.

Pe aceeasi tema:
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera