S-au deschis înscrierile pentru ediția 2021 a rezidenței de scenaristică Pustnik

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Asociația TETA lansează astăzi call-ul de înscrieri pentru cea de a 7-a ediție a Rezidenței internaționale de scenaristică Pustnik, care se va desfășura între 10 și 18 septembrie 2021.
Pustnik a reprezentat primul program de acest fel apărut în România în 2014 și dedicat dezvoltării filmelor de lungmetraj realizate de tineri cineaști din întreaga lume.
După o ediție desfășurată online în 2020, Pustnik își propune să se întoarcă în septembrie la locația sa obișnuită, Portul Cultural Cetate – un sit de la sfârșitul secolului 19, cu o istorie proprie, aflat pe malul Dunării.

Pustnik_2021_Call_for_Entries_Square.jpg

Timp de nouă zile, opt cineaști – doi din România și șase din afara țării – aflați la primul sau al doilea lungmetraj își vor dezvolta proiectele în cadrul Pustnik. Pe lângă timp dedicat scrierii și dezvoltării scenariilor, Pustnik le oferă rezidenților selectați oportunitatea de a întâlni participanți din edițiile trecute care și-au produs sau lansat deja filmele de debut și de a cunoaște scenariști consacrați internațional, care le vor oferi feedback.
Pustnik se adresează cineaștilor care au scris cel puțin un scurtmetraj sau lungmetraj de ficțiune cu care să fi participat la un festival cu recunoaștere internațională. Cunoașterea limbii engleze este obligatorie, aceasta fiind limba de lucru în cadrul rezidenței.

Rezidenții și invitații vor participa la sesiuni de lucru comune și la proiecții ale propriilor filme. Pustnik încurajează schimbul constructiv de idei, spiritul comunitar între cineaști din întreaga lume și generozitatea susținerii reciproce. Aplicațiile sunt deschise până pe data de 14 martie. Mai multe informații se găsesc pe website-ul oficial, www.pustnik.com. Pustnik este un program conceput de scenariști pentru scenariști, motiv pentru care înscrierea și participarea (cu excepția transportului internațional) sunt gratuite.

Proiectele participante vor fi alese de co-fondatorii rezidenței, Andreea Borțun (regizoare și scenaristă) și Bryn Chainey (regizor și scenarist, UK/Australia) și vor fi anunțate în luna iunie.

Despre Pustnik:
Pustnik a reprezentat în 2014 prima rezidență internațională de scenaristică desfășurată în România. Proiectul își propune să le ofere tinerilor scenariști un context prielnic dezvoltării poveștilor la care
lucrează, într-un cadru natural și relaxat, departe de presiunile industriei. În același timp, Pustnik își dorește să creeze în jurul său o rețea de profesioniști din cinema, cercetători și oameni de cultură, cu scopul încurajării colaborărilor dintre aceștia.

Mai multe informații:
www.pustnik.com
www.facebook.com/pustnik
Dan Angelescu – dan@pustnik.com
 
1 comentariu

S-au deschis înscrierile pentru ediția 2021 a rezidenței de scenaristică Pustnik
chinachin
#1 -

thank
i like this word counter

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera