S-a deschis Carturesti Carusel - mult spatiu, putine carti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cea mai frumoasa librarie din Romania s-a deschis in Centrul Vechi al Bucurestiului. Este vorba, bineinteles, despre Carturesti Carusel. Totodata, libraria din palatul Chrissoveloni este si cea mai mare din Romania. De fapt, spatiul este atat de mare, incat nu prea ai impresia ca ai intrat intr-o librarie, ci intr-un muzeu (noua ne-a amintit de MNAC).

Odata ce i-ai trecut pragul, primul impuls este sa urci pana la ultimul etaj si sa privesti de acolo forfota, sa urmaresti ce se intampla sub tine, cum ameteste lumea care intra in librarie si ridica privirea spre acoperisul de sticla.


sursa foto: Facebook // Carturesti

Pana jos e un drum lung (e ok, exista si lift)... iar cartile sunt foarte putin vizibile, dar nu pentru ca nu s-ar afla in numar mare pe rafturile librariei (sunt peste 10.000 de volume), ci pentru ca spatiul este amenajat astfel incat sa te faca sa uiti ca esti intr-o librarie.

Cu siguranta vei gasi aici mai multe carti decat in oricare alta librarie, dar la Carturesti Carusel o sa vii in primul rand pentru a vedea locul si abia apoi pentru a cumpara o carte.

Deschidere Carturesti Carusel Deschidere Carturesti Carusel

La ultimul etaj exista si un bistro dotat cu tot ce trebuie, bauturi de toate felurile si gustari, iar privelistea de aici face toti banii (vom reveni aici si pentru o cronica separata in care va vom spune si despre preturi si meniu). Ar fi chiar pacat daca cei de la Carturesti n-ar profita de acest loc minunat pentru a organiza periodic evenimente.


Clip realizat de DeDesign.Tv

Libraria se desfasoara pe sase niveluri insumand 1000mp. Carturesti Carusel este un experiment de locuire culturala a centrului vechi, oferind un spatiu pentru lectura, socializare si explorare artistica a inimii orasului. Cu un bistro la ultimul etaj, un spatiu multimedia la subsol si o galerie dedicata artei contemporane la primul etaj, libraria se pregateste sa spuna o noua poveste pe o strada cu o vibranta traditie comerciala", pasaj din comunicatul de presa.

Anul trecut, cand abia aflasem despre faptul ca cei de la Carturesti doresc sa deschida o librarie in Centrul Vechi, am stat de vorba cu Daniel Voinea (Marketing and Communications Manager la Carturesti) si acesta ne spunea urmatoarele:

Ne dorim ca in acest spatiu sa accentuam rolul de agregator cultural al Carturestiului. In aceasta idee, vom oferi si o harta cu repere importante pentru viata culturala a orasului. Se stie ca Centrul Vechi este vizitat de multi turisti, am vrea ca acestia sa fie informati de ceea ce are de oferit Bucurestiul (si Romania in general). Lipscani 55 va fi nu doar o destinatie, va fi in egala masura un punct de plecare  - atat de aproape de kilometrul 0!"

Deschidere Carturesti Carusel Deschidere Carturesti Carusel

De asemenea, tot atunci ni s-a spus ca libraria Carturesti de pe Lipscani va gazdui si o serie de evenimente, insa acestea nu le vor dubla pe cele de la Carturesti Verona, spatiul de aici oferind alte oportunitati.

Deschidere Carturesti Carusel Deschidere Carturesti Carusel

Arta contemporana si designul autohton vor avea locul lor. Mai ales ca pozitia foarte buna si traficul ii vor ajuta pe cei de la Carturesti sa ofere o expunere si mai buna creativitatii autohtone.

Deschidere Carturesti Carusel Deschidere Carturesti Carusel

Cladirea este plina de coloane si are o arhitectura hipnotizanta. In acelasi timp, lumina de aici pare sa aiba ceva aparte, nu degeaba cladirea purta inainte numele de Caruselul luminii, datorita luminatorului spectaculos.

Deschidere Carturesti Carusel Deschidere Carturesti Carusel

Cu siguranta libraria Carturesti Carusel va deveni unul dintre cele mai populare locuri din Centrul Vechi. Sa speram ca vor urma si alte locuri asemanatoare care sa-i faca concurenta, poate asa vom avea si noi un Centru Vechi cu care sa ne putem mandri.

Deschidere Carturesti Carusel Deschidere Carturesti Carusel Deschidere Carturesti Carusel Deschidere Carturesti Carusel

Vezi mai multe poze de la deschiderea Carturesti Carusel

Pe aceeasi tema:
3 comentarii

S-a deschis Carturesti Carusel - mult spatiu putine carti
george
#1 -

Comentariu nou

Sunt curios dacă au ordonat cartile in ordine alfabetica după autori, la Carturestiul din Afi Palace este un haos total, chiar daca stii numele complet al unei carti nu poti sa o regăsești singur pe raft pentru ca nu exista o ordine alfabetica.

S-a deschis Carturesti Carusel - mult spatiu putine carti
nexx007
#2 -

:)

sper sa gasesc cat mai multe viniluri aici :)

S-a deschis Carturesti Carusel - mult spatiu putine carti
guest
#3 -

adenovirus vector-mediated in vivo toxicity

<a href="https://qvirus.creative-biogene.com/services/adenovirus-vector-toxicity-and-safety-assay.html">adenovirus vector-mediated in vivo toxicity </a> - Adenovirus (Ad) vectors have a versatile ability to deliver therapeutic genes to a variety of tissues, and Ad vectors have been used in hundreds of clinical trials of gene therapy. However, the potential of Ad vectors is hampered by their toxicity, which may be life-threatening at very high doses. Most of the knowledge about Ad has been derived from research on species C viruses, with Ad2 and Ad5 being the most deeply studied.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera